Ankara'da tefecilere büyük darbe!

Ankara'da ekonomik sıkıntı yaşayan kişilere yüksek faiz uygulayarak senet karşılığı para veren ve tehdit yoluyla parayı tahsil eden 4 kişi tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, 6 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin, borcunu ödeyemeyen kişilere sürekli artan faiz uygulayarak, tehdit ve cebir yöntemleriyle tahsilat yaptığı, hatta başkalarının adını kullanarak icra işlemleri başlattığı öğrenildi.

EKONOMİK ZORLUKLARI FIRSAT BİLDİLER

Hastalık bahanesiyle bir mağduru 200 bin TL'lik senete imza attırıp emekli maaşına el koyan ve toplamda 16 kişiyi mağdur ederek tutuklanan şahısların ekonomik zorlukları fırsat bilerek tefecilik ve tehdit suçlarını işledikleri belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2022'de düzenlenen operasyonda tutuklanan 3 şüphelinin 5 ay sonra adli kontrol şartıyla tahliye olduğunu ve tefecilik faaliyetlerine devam ettiklerini tespit etti. Bu bilgiler üzerine, 16 Ocak'ta eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 6 şüpheliden 5'ini yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltındaki 5 şüpheliden biri adli kontrolle serbest bırakılırken, diğer 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri