Ankara'da toplu ulaşım ücretlerine zam talebi!

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği ile artan maliyetler karşısında toplu ulaşım ücretlerine zam talebinde bulunduklarını belirtti.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara'da geçen yıl artan maliyetlere bağlı olarak toplu ulaşım ücretlerine zam yapılmıştı. EGO Genel Müdürlüğü, aylık 300 milyon TL zarar açıklayarak, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) diğer bütçe kalemlerinden zararın karşılandığını belirtmişti.

Bu yıl akaryakıt, personel gider artışları, sigorta ve araç bakım giderlerindeki artışla birlikte asgari ücret zammı ile temmuz ayında yapılacak olan maaş zammına bağlı olarak Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, yüzde 65 civarında bir zam talebinde bulunduklarını açıkladı.

"ARTAN MALİYETLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU"

Soydaş, "Bizim yolculuk tarifemizle belediyenin tarifesi aynı. Bir yolcunun biniş maliyeti çok yüksek, gelirleri ise çok düşük. Maliyet artışlarını göz önünde bulundurarak bir zam talebinde bulunduk." dedi.

ABB'nin özel halk otobüsçülerine sağladığı destek süresinin mart ayında sona erdiğini belirten Soydaş, yeni bir düzenleme beklediklerini dile getirdi.

Esnafı ayakta tutmak için çabaladıklarını ifade eden Soydaş, "Ankara halkına hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız sadece akaryakıt giderlerini göz önüne alıyor. Ancak arka tarafta birçok gider kalemimiz mevcut." diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Ankara'da ulaşım zammı esnaf ve vatandaşı karşı karşıya getirdi: Yüzde 40 kimseyi mutlu etmedi!

Ankara Haberleri