Ankara'da "Türkiye Siber Vatan Programı" başlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından, Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamak amacıyla Gazi Üniversitesi iş birliğiyle organize edilen "Türkiye Siber Vatan Programı" başkentte başlıyor. Programda, yeni dönem çalışmalarına odaklanıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2019'da başlatılan "Siber Vatan Programı", Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ulusal boyuta taşındı ve "Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı"na dönüştürüldü. Program, Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.

Bu kapsamda, üniversite öğrencilerinin siber güvenlik alanındaki farkındalıklarının artırılması, yeteneklerinin tespit edilmesi ve kariyer planlamalarının desteklenmesi hedefleniyor. Eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile dijital ve siber güvenlik teknolojilerine yönelik teşvik edici adımlar atılacak.

10 KASIM PAZAR GÜNÜ SAAT 23.59’A KADAR YAPILABİLECEK

Programa başvurular, 10 Kasım Pazar günü saat 23.59’a kadar yapılabilecek. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından kabul edilen öğrenciler, "Siber Vatan Hackviser Platformu"na yönlendirilecek. Öğrencilerin, bu platformda 15 gün içinde çevrim içi olarak linux ve ağ güvenliği eğitimlerini tamamlamaları gerekecek. Tüm görevleri başarıyla tamamlayan öğrenciler sınava tabi tutulacak ve başarılı olan 40 öğrenci yüz yüze eğitim almaya hak kazanacak.

ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER VERİLECEK

Gazi Üniversitesi’nde verilecek yüz yüze eğitimlerde, öğrenciler CEH (beyaz şapkalı hacker), web güvenliği ve tersine mühendislik gibi konularda 5'er günlük eğitimler alacak.

Ayrıca, teknik eğitimlerin yanı sıra senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalar düzenlenecek. Programın derinlemesine eğitim aşaması olan "Siber Vatan Bootcamp" etkinliğinde, 10 gün süresince teknik eğitimler, uygulamalar ve tersine mühendislik çalışmaları gerçekleştirilecek.

Programa katılmak isteyen öğrenciler, detaylı bilgilere "https://www.sibervatan.org/" adresinden ulaşabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri