Ankara'da ulaşım bayramda ücretsiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Ankaralıların sorunsuz bir tatil geçirebilmesi için Başkent 153, Ankara İtfaiyesi, Ankara Zabıtası ve ASKİ 7/24 görev başında olacak. EGO Genel Müdürlüğüne ait toplu taşıma araçları da bayram süresince ücretsiz hizmet verecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi tüm birimleriyle titizlikle hazırlıklarını tamamladı.

Başkentlilerin huzurlu ve güvenli bir bayram tatili geçirmesi için ABB'nin çeşitli birimleri aktif bir şekilde görev yapacak. Başkent 153, Ankara İtfaiyesi, Ankara Zabıtası ve ASKİ, 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermek üzere hazır bekleyecek.

ANKARA'DA ULAŞIM BAYRAMDA ÜCRETSİZ

Ankara'da ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla, Kurban Bayramı süresince EGO Genel Müdürlüğüne bağlı otobüsler, metro, Ankaray ve teleferik hizmetleri ücretsiz olacak. Bu hizmetler, bayramın ilk günü olan 16 Haziran 2024 Pazar günü sabah 06:00'dan 19 Haziran 2024 Çarşamba akşamı saat 24:00'a kadar ücretsiz olacak.

Ankara Zabıtası, bayram boyunca 7/24 mesai yapacak. Mezarlık, park ve meydanlarda seyyar satıcılar, dilenciler ve çevreye rahatsızlık veren kişilere yönelik denetimlerini sürdürecek. Ayrıca, AŞTİ'de güvenlik önlemleri artırılacak ve otobüs firmalarının çalışma belgeleri titizlikle kontrol edilecek.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, sokak hayvanları için görev yaparken, mezarlık ziyaretlerini daha huzurlu hale getirmek için kapsamlı temizlik ve bakım çalışmaları yapacak. Ayrıca, vatandaşların rahatça mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için ring hizmeti sunulacak.

Cami ve mescitlerde de temizlik ve hijyen çalışmaları gerçekleştirilirken, kent genelindeki cami ve mescitlerin genel temizliği titizlikle sağlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri