Ankara ulaşımında yeni dönem: Otobüslerde ‘dayan’ışma zamanı

Başkent Ankara’da ulaşım sorunu, vatandaşlar için günlük hayatın en büyük sıkıntılarından biri haline gelmiş durumda. Sabah işine sorunsuz gitmek ve akşam eve dönebilmek, Ankaralılar için bir şans olarak ifade ediliyor. Özellikle EGO otobüslerini kullananlar, sabah otobüse binebilmeyi başardıklarında mutlu olsa da akşam saatlerinde bu çile yeniden başlıyor. Otobüslerde yoğunluktan dolayı, insanlar birbirine adeta dayanarak, sıkışık bir şekilde yolculuk ediyor.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şikâyet hattı olan Başkent 153, EGO otobüslerinin yetersizliği konusunda her gün yüzlerce şikâyet alıyor. Ancak bir çözüm bulunamaması nedeniyle Ankaralılar, bu durumu kabullenmiş durumda. Özellikle yoğun saatlerde otobüse binebilmek için büyük çaba harcayan Ankaralılar, duraklarda uzun süre beklemek zorunda kalıyor ve zaman zaman sıra tartışmaları da yaşanıyor.

ŞİKAYETLER ARTIYOR, ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Otobüslerdeki aşırı kalabalık, yalnızca fiziksel bir sorun değil, aynı zamanda vatandaşlar arasında sözlü sataşmaların da yaşanmasına neden oluyor. Yoğun sıkışıklıktan dolayı birine istemeden dokunmaktan tedirgin olan vatandaşlar, iftiraya uğrama korkusu endişelerini dile getiriyor. Özellikle Etimesgut ve Sincan gibi yoğun nüfuslu ilçelerin yolcularını toplayan Ümitköy Metro İstasyonu’nda mesai saatlerinde uzun kuyruklar oluşuyor. Vatandaşlar, bu sorunlara karşı daha fazla körüklü otobüs seferi talep etseler de taleplerin karşılıksız kaldığını belirtiyorlar.

VATANDAŞLAR DERTLİ

Bir Ankaralı, yaşadığı ulaşım sıkıntısını şöyle dile getirdi:

"Etimesgut ve Sincan hattındaki otobüs sorunu artık dayanılmaz bir hal aldı. Sabahları ve akşamları dolu olduğu için otobüslere binemiyoruz. 45 dakika bekledikten sonra otobüs geliyor ama o da tıklım tıklım dolu. Ankara’nın merkezinde yaşıyoruz ama sanki köyde gibiyiz. Halk otobüsleriyle başımıza dert açtınız, olmadı metroya zorunlu aktarma yaptınız, şimdi de otobüsler hiç gelmiyor. Ne zaman bu soruna bir çözüm bulunacak?"

Bir başka vatandaş ise ABB Başkanı Mansur Yavaş’a seslenerek, "530 numaralı EGO otobüsü hep dolu geçiyor, durakta durmadan geçiyor. 30 dakikada bir otobüs geliyor ama insanlar istif gibi yolculuk yapıyor. Şikâyet etmekten yorulduk, sesimizi duyun artık!" diyerek yaşadığı mağduriyeti ifade etti.

Otobüs sefer sayılarının yetersiz olduğunu belirten bir diğer Ankaralı, "Sincan-Ümitköy hattında 507 numaralı otobüsler çok seyrek geliyor, 40 dakika ile 1 saat arasında beklemek zorunda kalıyoruz. Bir sonraki otobüs ise aşırı dolu oluyor. Sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz." dedi.

Vatandaşların yoğun saatlerde körüklü otobüs talepleri ise devam ediyor. Bir vatandaş, “537 numaralı hatta eskiden büyük otobüsler vardı, binmek kolaydı. Şimdi solo otobüsler veriliyor ve sabahları binecek yer bulamıyoruz, insanlar kapıda sıkışarak gidiyor. Koskoca Ankara’da otobüs kıtlığı mı var? Lütfen bu duruma bir çözüm bulunsun.” diye konuştu.

YOLCU SAYISI 1 MİLYONA DAYANDI

Ankara’da toplu taşıma araçlarını kullanan yolcuların sayısında da son günlerde artış yaşandı. EGO Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı verilere göre, otobüsleri kullanan yolcu sayısı başkentte 1 milyona yaklaştı.

Ankaralıların seslerini duyurmak için yaptığı çağrılar artarken, yetkililerden çözüme yönelik adımlar bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri