Ankara'da üst geçit gitti geriye tehlike saçan ayaklar kaldı!

Ankara'nın Kızılay semtinde Ziya Gökalp ve Selanik Caddelerinin kesişiminde yer alan üst geçidin yıllar önce sökülen kısmının ardından geriye kalan bölümü hâlâ yerinde duruyor. Bu durum, hem güvenlik hem de estetik açıdan büyük endişelere yol açıyor.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara'da Ziya Gökalp ve Selanik Caddeleri kesişimindeki üst geçidin ortasının sökülmesinin ardından dört yıl geçmesine rağmen, geçidin bir tarafı hâlâ duruyor. 2020 yılında İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasının hemen ardından geçidin orta kısmını Ankara Büyükşehir Belediyesinin söktüğü belirtilmişti. Mahkeme sürecinin nihai sonucunu beklemeden yapılan bu söküm işlemi, esnaf ve vatandaşlar arasında büyük tartışmalara yol açmıştı.


2020

ESNAF VE VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Üst geçidin bu şekilde bırakılması, bölge esnafı ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Esnaf, bu görüntünün işlerine zarar verdiğini belirtirken, vatandaşlar ise geçidin kalan kısmının ne zaman söküleceğini merak ediyor.

GÜVENLİK KAYGILARI ARTIYOR

Görselde görülen geçidin, zamanla daha da yıprandığı ve güvenlik açısından tehlike oluşturabileceği belirtildi. Estetik açıdan da bölgeye zarar veren köprünün ayaklarının akıbeti merak ediliyor.

Hürriyet Ankara'nın 2020 yılındaki haberinde esnafın "Çirkin bir görüntü oluştu" ve "Esnafı bezdirmek için böyle apar topar yapıldı" gibi ifadeleri dikkat çekmişti. Aradan geçen dört yılda bu sorun hâlâ çözüme kavuşmamışken, vatandaşlar Belediye'den konuyla ilgili daha hızlı ve etkin bir müdahale bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri