Ankara’da vatandaşa asgari ücret beklentisini sorduk! Kafalar karışık | Sokak röportajı

Ankara’nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr, vatandaşın nabzını ‘sokak röportajı’ ile tutmaya başladı. Ankaralılar, asgari ücret beklentisini Ulus Meydanı’nda mikrofonlarımıza değerlendirdi... Emeklisi, çalışanı ne bekliyor?..

BİR DE YAŞAM PARASI ALIRLARSA?..

Mikrofonumuza konuşan bir vatandaş, “Benim asgari ücretimi 50.000 TL’de yapsan, 100.000 TL’de yapsan, Serbest Piyasa Ekonomisi Kanunu ortadan kalkmadıkça geçim zor olur. Zamlar; elektriğe geliyor, suya geliyor, doğal gaza geliyor, telefona geliyor. Geliyor oğlu geliyor. Bir de yarın, bizlerden yaşam parası alırlarsa, ondan korkuyorum.” dedi.

Memur emeklisi başka bir vatandaş ise; “Ben memur emeklisiyim, asgari ücret bile almıyorum” diyerek tepkisini gösterdi.

ASGARİ ÜCRET EN AZ 17 BİN TL OLMALI

Asgari ücretin en az 17 bin TL olmasını isteyen bir Ankaralı ise “Benim fikrimce, asgari ücret en az en az 17-18 bin lira olması gerekiyor. Ne diyelim, artık yani başka bir şey diyecek halimiz yok. Zamlar olmasa geçiniriz, zamlar var.” yorumunda bulundu.

Emekli maaşıyla geçinmekte zorlandığını aktaran bir vatandaş da “17 bin olacak, tekrar zam gelecek, ne olacak? Yine 10 bin TL’ye düşecek maaşımız, yine aynı eski konuma gelecek. Bizleri kim düşünüyor ki? Emekliler bitti, Türkiye bitti. Emekliler, çiftçiler olarak çok zor durumdayız.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri