Ankara’da yaşayan Kırşehirlileri tek bir çatı altında toplayan Kırşehirliler Derneği (KIR-DER) her yıl geleneksel hale gelen iftar organizasyonu 7’den 70’e yoğun katılımla gerçekleştirildi. Siyasetten bürokrasiyle Kırşehirlilerin gücünü iftar yemeğinde toplayan KIR-DER Genel Başkanı Orhan Aydın birlik ve beraberlik mesajları verdi.
İFTAR YEMEĞİNE ÜST DÜZEY KATILIM
KIR-DER Yönetimi tarafından Yenimahalle Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen iftar yemeğine, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Sekreteri Halim Çakır, Kırşehirli Vakfı Genel Başkanı Tuncay Tekay, Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD) ve Anadolu Gazetesi sahibi Ali Çetin, Kırşehirliler Vakfı eski Başkanı Erol Tosun’un yanı sıra çok sayıda milletvekili aday adayı ve Kırşehirli katıldı. Adalet Arslan Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği Başkanı Ahmet Koç, Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Aytullah Sarı, Yenimahalle Belediyesi Meclis Üyesi Bekir Kanral, Kırşehir Düşünce Derneği Başkanı Birol Yurdakul, Kırıkkaleliler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Göçkün Koru, Ankara 2. Bölge milletvekili adayı Elmas Yağmur ve CHP 3. Bölge milletvekili adayı Levent Akça’nın yanı sıra çok sayıda dernek başkanı, STK temsilcisi ve Kırşehirli katıldı.
FETHİ YAŞAR: DEPREMDE ZENGİNİ FAKİRİ BİRLEŞMEYİ BİLDİ
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’da program yaptığı konuşmada, “Kırşehir derneklerinin sevgili başkanları siyasi partilerimizin değerli temsilcilerimiz meclis üyelerimiz STK’ların değerli yöneticileri aramıza katılan belediye başkanı arkadaşları hepinizi selamlıyorum. Bugün Ramazan Ayı münasebetiyle Kırşehirli Ankara dışından gelen hemşerilerimle beraber bir iftar sofralarında bulunmaktan onur duyduğumu belirtmek isterim. Ramazan ayı birlik ayıdır kardeşlik ayıdır. Kin ve nefretten uzaklaşma ayıdır. Paylaşım ayıdır. Zenginle fakirin güçlüyle güçsüzün aynı sofrayı paylaştığı aydır. Ramazan ayı oruç tutmak namaz kılmak teravih kılmak zekât vermenin dışında eline diline beline sahip olma ayıdır. Ülkemiz böyle bir ramazanı bize kavuşturduğu için yüce Allah’a şükrediyoruz. Biliyorsunuz daha önce pandemiyi yaşadık insanlarımızı aramızdan kaybettik. Aramızdan hastalananalar oldu hala acısını çekenler var. Ne yazık ki bu sene de şubat ayında bir deprem felaketiyle ülkemizin en büyük deprem felaketiyle baş başa kaldık ve binlerce onlarca insanımızı kaybettik yüzlerce insanımız yaralı kaldı. Milyonlarca insanımız bugün çadırlarda yaşama zorluğu içerisinde ızdırap çekiyorlar. Milletimiz hem pandemide hem depremde fedakarlığını bütün dünya gördü. Zengini fakiri birleşmeyi bildi. Siyasetin kirli diline kinine nefretine rağmen bu ülkede insanlarımız inançları ne olursa olsun kökleri ırkları ne olursa olsun hangi düşünceden olursa olsunlar insan olarak kaynaşmayı biliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetinden ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar var. Ekonomik, sosyal, siyasetin kirli dili var. Demokrasi insanları tek adam rejimi değil krallık saltanat, padişahlık değil. Milletin iradesi millet getirir millet götürür. 1,5 ay sonra sandığa gideceksiniz bu seçim çocuklarınız için torunlarınız için çok önemli bir seçim. Bir partinin gidip bir partinin geleceği seçim değil bu seçim ya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rejiminin demokrasisinin yaşatacak cumhuriyet ilkelerini yaşatacak ya da başka şekilde otoriter ülkeler gibi yönetileceğiz. O sandık kabinine girdiğinizde bir yüce Allah var bir de vicdanınız var. Doğru yapıyorlarsa devam etsinler yanlış yapıyorlarsa kendinizi değil çocuklarınızı düşünün torunlarınızı düşünün. Ve yapamayanı gönderin yapanı getirin hiç kimseye acımayın bu duygular içerisinde Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Depremde ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.
ORHAN AYDIN: KIRŞEHİR ORTA ANADOLU’NUN MERKEZİDİR
Gerçekleşen ziyarette konuşan Kırşehirliler Derneği (KIR-DER) Başkanı Orhan Aydın, “Bu ramazan ayında da iftar yemeğimizi sizlerle beraber gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken, yüce Allah’tan tuttuğumuz oruçları kabul etmesini diliyorum. Birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma ayı olan mübarek ramazan ayında iftarımıza katılarak bizlerle aynı sofrayı paylaşan, iftarlarını açan, sevinçlerini paylaşan değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sözlerime devam etmeden önce, inşallah önümüzdeki günlerde birlikte karşılayacağımız mübarek Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdide kutluyorum. Bizleri bu güzel salonda ağırlayan, yanımızda olan, bizlerden desteklerini esirgemeyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar başkanıma, tüm ekibine ve derneğimizin tüm faaliyetlerinde bize destek olup güç katan hemşerimiz belediye meclis üyesi Ramazan Dönmez’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız. Anadolu’muzun merkezi konumunda bulunan Kırşehir, topraklarında yaşattığı tarihi eserleri ve kültürel varlıkları ile 5000 yıllık bir medeniyetin izlerini taşımaktadır. İlimizde Hitit, Frig, Roma ve Bizans uygarlıklarının yaşadıklarına dair birçok tarihi eser bulunmaktadır. En parlak dönemini “Anadolu’nun Türkleşmesi” süreci olarak tanımladığımız 13. Yüzyılda yaşanan Kırşehir, Bu dönemde fikirleri ile Anadolu’nun tam bir Türk yurdu olmasını sağlayan Ahilik Teşkilatı’nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli, Türk dilinin öncüsü aşık Paşa, Süleyman Türkmeni, Ahmed-i Gül Şehri, Gönül ve sevgi insanı Yunus Emre, Kurduğu medresede astronomi çalışmaları yaptıran Cacabey, Prof. Dr. Erol Güngör gibi alperenlere, Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Çekiç Ali, ve Şemsi, yassıman gibi birçok saz ve söz üstatlarına ev sahipliği yapmıştır. Geçmişten günümüze aktarılan tarihi eserleri, yer altı şehirleri, şifalı termal kaplıcaları, Seyfe Gölü, Kuş Cenneti, İsahocalı Köyü, İn Mağarası, 1986 yılından beri Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü tarafından kazılar yapılan Kaman Kalehöyük, İç Anadolu’muzun Denizi konumundaki Hirfanlı Baraj Gölü Sahilleri, Zengin Folkloru, Türk Halk müziğimizin ustaca çalınıp söylenen Anadolu Bozlak türküleri ile Kırşehir Anadolu kültürümüzün tam anlamıyla yaşatıldığı bir şehir özelliğini taşımaktadır. Bu sebeplerden ötürü UNESCO tarafından müzik, kültür şehri olarak ilan edilmiştir. Kırşehir eğitim öğretim açısından ülkemizin en başarılı illeri arasında yer almaktadır. Bu bilinçle Ankara’da yaşayan hemşerilerimizin kurduğu en eski derneklerden birisi olan Kırşehir ve ilçeleri dayanışma, yardımlaşma kültür derneği edindiği bu şiarla hizmetlerine devam etmektedir. Geleneksel hale getirdiğimiz iftar programları, Neşet Ertaş, anma geceleri, Helebiş etkinlikleri ve bunlara benzer etkinliklerimiz yapılmaktadır. Ülkemiz ne yazık ki çok sıkıntılı günlerden geçmektedir. 11 ilimizde art arda yaşanan depremler ve ardın dan gelen sel felaketleri neticesinde ağır kayıplarımız olmuştur” ifadelerini kullandı.
Depremlerde ve sel felaketinde hayatlarını kaybeden başta şehitlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. KIR-DER ülkemizin yaşadığı bu acılı felakette insanlarımızın yaralarını sarmak için elinden gelen tüm imkanlarını seferber ederek tamamı gıdadan oluşan 3 TIR yardımı bölgeye ulaştırmıştır.
Gecenin mimarı olan Gül Koyuncu çalışmalarıyla takdir topladı.