Ankara'da yorgancılığın son temsilcilerinden: “Benden sonra dükkanım kapanır''

Ankara Hamam Arkası Sokak’ta 54 yıldır yorgancılık yapan Orhan Yılmaz, mesleğin son demlerini yaşadığını söyledi. Hazır ürünlerin piyasaya çıkmasıyla birlikte çırak bulamayan Yılmaz, “Benden sonra dükkanım kapanır” dedi.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Altındağ ilçesi, Hamam Arkası Sokak'ta 1970 yılından beri yorgancılık yapan Orhan Yılmaz, dükkanında çalışacak çırak bulamıyor. Yıllar içinde birçok değişim geçiren meslek, artık son demlerini yaşıyor. Orhan Yılmaz, “Benden sonra dükkanım kapanır” diyerek bizlere; dükkanında geçirdiği 54 yılda yaşanan dönüşümü anlattı.

"BİR ZAMANLAR DEĞERLİ BİR MESLEKTİ"

Orhan Yılmaz, yorgancılığın bir zamanlar çok değerli bir meslek olduğunu anlatıyor. “Eskiden birçok örtü ve çeşidi vardı. Bunlar el emeğiyle yapıldığı için çok değerlilerdi. Fakat hazır ürünlerin piyasaya çıkmasıyla birlikte bu meslek yavaş yavaş yok olmaya yüz tuttu” dedi.

"GELEN GENÇLER TOZU TÜYÜ GÖRÜNCE KAÇIP GİDİYOR"

Yılmaz, "Devlet, bizden vergi almayayım diyor fakat bu durum bizi kurtarmıyor. Bu mesleği baba yadigarı olarak sürdürüyorum ama şimdi ne çırak yetişiyor ne de para kazandırıyor. İşin zorlukları nedeniyle gelen gençler, tozu tüyü görünce kaçıp gidiyor. Bizler de bu mesleği icra ederken astım hastası olduk. Gençlere de bir yandan hak veriyorum" sözleriyle mesleğin dönüşümünü dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri