Ankara'daki bu kafeye dışarıdan stres götürmek yasak!

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Gülümse Atölye, kurucusu olan Asuman Ardıç’ın öncülüğünde kadınlar ve çocuklar için sosyal bir alan sunuyor. Eğitimler, atölye çalışmaları ve sosyal projelerle dolu bir yaşam alanı oluşturan Gülümse Atölye, toplumsal dayanışma ruhunu güçlendirmeyi hedefliyor. Atölyenin girişinde ise "Bu atölyeye dışarıdan stres getirmek yasak." yazısı dikkat çekiyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Hamamönü Divan Sokak’ta bulunan Gülümse Atölye, kurucusu Asuman Ardıç’ın öncülüğünde, kadınlar ve çocuklar için sosyal bir yaşam alanı oluşturuyor. Tekstil Mühendisi Ardıç, 16 yıl boyunca yaşadığı Cezayir’de birçok sosyal projede yer aldıktan sonra Türkiye’ye dönerken benzer bir sosyal çalışma hayaliyle Gülümse Atölye’yi kurmaya karar verdi.

"GÜLÜMSE KAFE İNSANLARDA DAYANIŞMAYI ARTIRMAYI AMAÇLIYOR"

“Gülümse Kafe, insanların hayatına dokunmayı amaçlayan bir proje olarak hayata geçti,” diyen Asuman Ardıç, atölyenin hedefini şöyle özetledi: “Kadınların ve çocukların kendilerini geliştirebileceği hem eğlenip hem de öğrenebileceği bir alan oluşturuyoruz.” Gülümse Atölye; eğitimler, seminerler ve çeşitli atölye çalışmaları ile bu amaca hizmet ediyor.

"SULU BOYA ATÖLYESİ EN ÇOK İLGİ GÖREN ATÖLYELER ARASINDA YER ALIYOR"

Sulu boya atölyesi en çok ilgi gören etkinliklerden biri olurken, yazarlık kursları da dikkat çekiyor. Ardıç, “Herkes bir metin seçiyor ve onun üzerine yazılar yazıyoruz,” diyerek katılımcıların yazma becerilerini geliştirmelerine katkı sağladıklarını belirtti. Çocuklara yönelik olarak düzenlenen “Masal Perileri” grubu, bilimle ilgili atölye çalışmaları ve deneyler de içeriyor.

"TAKI ATÖLYEMİZDE YAPILAN TAKILARI HUZUREVİNDEKİ YAŞLILARIMIZA HEDİYE ETTİK"

Gülümse Atölye’de, sadece eğitici etkinlikler düzenlenmekle kalmıyor, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri de hayata geçiriliyor. “Üniversiteli öğrencilerle birlikte bir takı atölyesi gerçekleştirdik ve yaptığımız takıları huzurevine hediye ettik. Herkes yardım yapabilir; bir yere ücret ödeyerek veya giymediği bir kıyafeti bağışlayarak. Ancak birinin hayatına dokunmak, o insanla sohbet edip ona kendini değerli hissettirmek, benim için daha anlamlı," diyen Ardıç, bu tür projelerin toplumsal dayanışma ruhunu artırdığına inanıyor.

"BURADAKİ GIDALARIN HEPSİ EV YAPIMI"

"Gülümse Atölye, atölye ve sosyal etkinlikleri hayata geçirirken, aynı zamanda kahvaltı, yemek ve içecek menüleriyle de hizmet veriyor." diyen Ardıç, “Burada hazır hiçbir şey almıyoruz; her şeyi el yapımı yapıyoruz ve aldığımız gıdaların çoğu Hatay’dan geliyor. İçinde katkı maddesi olmayan gıdalar tercih ediyorum.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri