Ankara'daki servisçiler tasarruf tedbirlerini protesto için toplandı

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servis hizmetinin kaldırılmasını protesto eden servis işletmeleri Ankara'da bir araya geldi.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Hükümetin açıkladığı Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında kamudaki servislerin kaldırılmak istenmesi Ankara'da tepkiyle karşılandı. Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servis hizmetinin kaldırılmasını protesto eden Ankara'daki yüzlerce servis işletmesi bir araya geldi.

Ankara Servis Araçları Odasında bir araya gelen servis işletmeleri, sektör temsilcileri ve işletmeler, ASİO -ANTAD -TÜSFED'in çağrısı ile kitlesel bir eylem gerçekleştirdi.

"SERVİSİME VE EKMEĞİME DOKUNMA!"

Servis İşletmeleri şoförlerinin ve araçlarının da katıldığı eylemde kamuda servisin kaldırılmasına yönelik tepkiler dile getirildi. Eylem yapan servisçiler, araçlarının üzerine "Servisime dokunma! Ekmeğime dokunma!" pankartları astı.

İlk konuşmayı yapan Ankara Servis Araçları Odası Başkanı İlyas Aktürk kamuda personel servislerinin kaldırılmasının tasarruf değil israf olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Aktürk konuşmasında şunları dile getirdi:

"Sayın Cumhurbaşkanım biz Türkiye Cumhuriyeti'nde 110 bin adet servis aracıyız. Bu işten ekmek yiyen 110 bin kişiyiz. Nereden baksanız bunun yüzde ellisi bu tasarruf paketinden etkilenecektir.

Tasarruf paketinden esnafımız yok olacaktır, ekmeği elinden alınacaktır. Bundan tasarruf olmaz. Bundan tasarruf olmaz, ancak israf olur. Çünkü bizler vergisini veren, devletinin her zaman yanında duran bir topluluğuz. Biliyoruz ki bu kararı Sayın Cumhurbaşkanımız düzenleme yapacak ve esnafı şu anki karamsarlıktan kurtaracaktır. Bunun düzenleneceğinden Sayın Cumhurbaşkanımızın bunu yeniden bir düzenleme yaptırma talimatı olacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Şundan emin olun ki bu bir ekmek davasıdır. Bu sizinle bizim ekmek davamızdır.”

Binlerce ailenin servisçilik yaparak geçimini sağladığına dikkat çekilen eyleme 81 ilden Servis Araçları Odası Başkanları ile birlikte katılımın yoğun olduğu dikkatlerden kaçmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri