Ankaragücü, İstanbul’da Adana Demirspor’u ağırlıyor! İlk yarı 1-1 bitti

Sezonun ilk haftasında gol düellosundan mağlubiyetle ayrılan Ankaragücü, ligin ikinci haftasında sezona çok iyi giren Adana Demirspor ile karşılaşıyor.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ankara’nın Süper Ligdeki tek temsilcisi Ankaragücü Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa’ya 3-2 mağlup olmuştu. Başkentin Sarı Lacivertli ekibinin rakibi Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u 2-1 yenen Yukatel Adana Demirspor. Adana Demirspor sezona çok iyi başladı. Ligdeki ilk maçında aldığı galibiyet dışında UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda da Hırvatistan ekibi Osijek'i eleyerek play-off turuna kalmayı başarmıştı.

Sezonun ilk maçında deplasmana İstanbul’da Kasımpaşa ile karşılaşa Ankaragücü, bu kez fikstür olarak içsahada görünse de yine İstanbul’da bu kez Adana Demirspor ile karşılaşıyor. Atatürk Olimpiyat Stadında karşılaşacak iki takımın ilk 11’i belli oldu. Ankaragücü’nde Kasımpaşa maçından sonra üçlü savunmada ısrarcı olmayacağını belirten Teknik Direktör Tolunay Kafkas maça yine üçlü savunma sistemi ile çıkıyor.

SAAT 21’DE BAŞLAYAN MAÇIN İLK YARISI 1-1 SONA ERDİ

Sahaya üçlü savunma ile yayılan daha sonra maç içinde dörtlü savunmaya dönen Ankaragücü, Adana Demirspor'un yeni golcüsü M. Niang'ın 26. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 geriye düştü. Ankaragücü, 3'ü isabetli 7 şut attığı ilk yarıda yeni transferi Efkan Bekiroğlu'nun 43. dakikada attığı golle devreye 1-1'lik beraberlikle girdi.

10. dakikada maçta ilk tehlike Adana Demirspor kalesinde yaşandı. Kitsiou'nun sağdan ceza sahasına gönderdiği pasta meşin yuvarlağı kontrol eden Sowe, Semih Güler'den sıyrılıp sağ çaprazdan şutunu çekti. Bu pozisyonda kaleci Ertaç, uzanarak topu kontrol etti.

21. dakikada Rodrigues'in soldan yaptığı ortada ön direğe hareketlenen Niang'ın şutunda Mert Çetin'e çarpan top kalecide kaldı. VAR odasının uyarısı sonrası hakem Cihan Aydın, bu pozisyonda Mert Çetin'in elle oynadığını belirterek penaltı noktasını gösterdi.

26. dakikada kullanılan atışta Niang, kalecinin sağından topu filelere gönderdi: 0-1.

27. dakikada Adana Demirspor etkili geldi. Sağ kanatta topu kapan Yusuf Erdoğan, ceza sahasına girdikten sonra penaltı noktasına pasını aktardı. Bu bölgeye hareketlenen Niang'ın yerden vuruşunda savunmaya da çarpan top kaleci Gikiewicz'te kaldı.

42. dakikada MKE Ankaragücü, beraberliği yakaladı. Kitsiou'nun pasında topla buluşan Tolga Ciğerci, ceza sahası dışı sağ çaprazından çok sert vurdu. Kaleci Ertaç Özbir'den dönen topu kale sahası üzerindeki Efkan Bekiroğlu filelere gönderdi: 1-1.

Mücadelenin ilk yarısı 1-1 berabere bitti.

İŞTE İLK 11’LER

Ankaragücü’nde Tolunay Kafkas kalede Polonyalı Gikiewicz, savunmada Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Mert Çetin, Hayrullah Bilazer ortasahada Dokanovic, Tolga Ciğerci, Efkan ve forvette Sowe, Cephas ilk 11’ini sahaya sürdü. 3-5-2 formatında maça başlayacak gibi görünen Ankaragücü’nde Tasos ve Bajic gibi hücum oyuncuları da yedek kulübesinde şans bekliyor.

Adana Demirspor’da teknik direktör Kluivert, kalede Ertaç; savunmada Svensson, Semih, Gravillon, Rodrigues; orta sahada Yusuf Erdoğan, Stambouli, Emre, Dorukhan, Akintola; forvette Niang’a forma verdi. Sezona çok iyi giren Belhanda, Yusuf Sarı ve NDiaye sakatlıkları sebebiyle kadroya alınmadı.

Eryaman Stadı'nın zemininin sporcu sağlığı açısından müsabaka oynamaya uygun olmadığının belirlenmesi nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan maçın öncesinde Ankaragücü özellikle Galatasaray’dan Morutan ve daha önce Türkiye’de yine Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyen Yeşil Burun Adalı Garry Rodrigues ile güçlendirdi. Her iki yeni transfer de 18 kişilik maç kadrosunda yer almıyor.

Rumen Morutan, geçen sezonu İtalya Serie B ekiplerinde Pisa’da geçirmişti. Pisa forması ile 6 gol 8 asistlik performans sergilemişti. 32 yaşındaki Garry Rodrigues de Olimpiakos forması ile 29 maçta 3 gol 1 asistlik katkı yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri