Ankarakart online ödemelerine 'işlem ücreti' geldi: Abonman aylıklarına da komisyon bedeli!

Ankara’da eski Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nde kullanılan Ankarakart Mobil Uygulaması E-KENT tarafından 12 Haziran tarihi itibarıyla kart dolum işlemlerine kapatıldı. Vatandaşlar, online bakiye işlemlerini EGO Cep’te uygulamasıyla gerçekleştirmeye başlarken ‘işlem ücreti’ ile de karşı karşıya kaldı.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, 2023 yılında ana sözleşmesi sona eren eski Elektronik Ücret Toplama Sistemin yenilenmesi amacıyla yeni bir hizmet alım süreci başlatmış ve 15 aylık sürecin sonunda, kentteki toplu ulaşımdaki dönüşüm tamamlanmıştı.

Başkentlilerin ‘AnkaraKart’ mobil uygulamasıyla gerçekleştirdikleri para yükleme işlemi EGO Cep’te uygulamasına taşınırken ‘işlem ücreti’ de beraberinde geldi.

Uygulamada; 10 TL, 20 TL, 30 TL, 50 TL, 100 TL, 150 TL, 200 TL ve 500 TL bakiye yüklemesi yapılabilirken 500 TL’nin işlem ücreti 14,99 TL oldu.

ABONMANLIK YÜKLEMELERİNDE DE ÜCRET KESİLİYOR

Eski sistemde online bakiye yükleme işlemleri ücretsiz olurken yeni uygulamayla birlikte yüklenen miktara göre işlem ücreti de kesilmeye başlandı. Uygulamada sadece sivil kart yüklemelerinde değil, öğrencilere 220 TL karşılığında sınırsız biniş hakkı veren abonman yüklemelerinde de ücret kesimi uygulanıyor. Öğrenciler, abonman ödemelerinin yanı sıra 5,99 TL işlem bedeli ödüyor.

Konu hakkında birçok vatandaş tepki gösterirken öğrenci aylığına uygulanan işlem bedeli de eleştirilerin odağı oldu. Öğrenci S.A., abonman ödemelerinde kesilen işlem ücreti için "Önceden tamamen ücretsiz olan bir hizmetti. İşlem ücretini görünce çok şaşırdım. Ben Gazi Üniversitesi öğrencisiyim. Yıllardır abonman kullanıyorum. Bu ay tekrar ödeme yapacaktım 5,99 lira işlem bedeli yansıtıldı. Bu uygulamadan memnun değiliz." dedi.

EGO Genel Müdürlüğü, konu hakkında yaptığı açıklamada ise kesilen ücretin bankacılık sistemi içerisinde alınan bir işlem olduğunu, Ego Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi hesaplarına taşımacılık ücreti dışında herhangi bir ücret yatırılmadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri