Ankaralı Balıkçı Kartal Öztürk: "Palamut bolluğu aralık ayına kadar sürecek"

Ankara’da balıkçılık yapan Kartal Öztürk, palamut sezonunun bu yıl oldukça bereketli geçtiğini belirtti. Sezonun başından beri en çok satılan balığın palamut olduğunu ifade eden Öztürk, bu bolluğun Aralık ayının ortalarına kadar devam edeceğini söyledi. Özellikle Ankara’da yaşayan balık severlerin palamut bolluğundan faydalandığını belirten Öztürk, fiyatlarda da zaman zaman artışlar yaşandığını dile getirdi.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara’da balıkçılık yapan Kartal Öztürk, palamut sezonunun dolu dolu geçtiğini anlattı. Öztürk, "Şu anda en çok palamut satılıyor, başından beri de böyle devam etti. Aralık ortasına kadar palamut satışı sürecek. O kadar bol çıktı ki Allah’tan bereket geldi" diyen Öztürk, sezonun başlangıcında palamut fiyatının 75 TL olduğunu ancak talep ve ürünün kalitesine bağlı olarak şu an 90 TL’den satıldığını ifade etti. Öztürk, balık fiyatlarındaki değişimlerin arz ve talep dengesine bağlı olduğunu ancak bu sezon palamudun oldukça makul fiyatlardan satıldığını belirtti.

"NORVEÇ SOMONU ANKARA’YA GELMİYOR''

Öztürk, sadece palamut değil, diğer balık türleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle somon konusunda dikkat çeken açıklamalar yapan balıkçı, "Norveç somonu Ankara’ya gelmiyor, açık konuşmak gerekirse yalan yok. Burada genelde Karadeniz somonu satılıyor. Ancak Karadeniz somonunun içi kırmızı çıktığı için farklı isimlerle, ‘Norveç Somonu’ adı altında satılıyor," dedi. Öztürk, bu durumun tüketiciye yanlış bilgi verilmesine neden olabileceğini ifade ederek, somon konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti. İki ürün arasındaki farkları anlamanın zor olduğunu söyleyen Öztürk, balık severlerin bu konuda bilinçli olmalarını tavsiye etti.

''BALIKSEVERLER BU FIRSATI KAÇIRMAYIN''

Sezonun genel durumu hakkında konuşan Kartal Öztürk, "Palamut bu sene bol çıktı, Kasım sonuna kadar bol miktarda bulunabilecek" diye ekledi. Balıkçılar olarak bu bolluktan memnun olduklarını ifade eden Öztürk, müşterilerine kaliteli ve taze ürün sunmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Son olarak, deniz ürünleri pazarındaki genel duruma da değinen Öztürk, tüketicilerin deniz ürünlerine olan ilgisinin artmasını olumlu bulduklarını ifade etti. Özellikle palamut sezonunda satışların iyi gitmesi, hem balıkçıların hem de tüketicilerin yüzünü güldürmüş durumda. Palamudun sezonunun bitmesine daha zaman olduğunu belirten Öztürk, balık severlerin bu fırsatı kaçırmamalarını ve taze palamutların tadını çıkarmalarını tavsiye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri