Ankaralı kadın girişimci hayallerini İtalyan pizzasıyla gerçekleştirdi

İtalyan mutfağına olan tutkusunu Ankara’ya taşıyan Semiha Aydın, emeklilik sonrası kurduğu pizzacıyla hem hayallerini gerçekleştirdi hem de özgün lezzetlerle Başkent'in damak zevkine hitap ediyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Alacaatlı Mahallesi'nde emekli olduktan sonra İtalyan mutfağının özgün lezzetlerini sunan bir pizzacı açan Semiha Aydın, anadolugazete.com.tr'ye verdiği özel röportajda, girişim hikâyesini ve bu alana yönelmesinin arkasındaki motivasyonları paylaştı. Aydın, uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra nasıl bu yola girdiğini ve İtalyan pizzacılığının inceliklerini anlattı.

"GIDA SEKTÖRÜNE GİRİŞİM, EMEKLİLİK HAYALİMİN BİR PARÇASIYDI"

Semiha Aydın, 25 yıl boyunca özel sektörde öğretmenlik yapmasının ardından emekli olduğunu ve gıda sektörüne olan ilgisinin çocukluktan beri var olduğunu belirtti. Aydın, “EYT ile emekli olduktan sonra hep hayalini kurduğum gıda sektörüne nasıl adım atabileceğimi düşünmeye başladım. Eğitim hayatının her alanda önemli olduğunu savunan biri olarak tekrar üniversite sınavına girdim ve Başkent Üniversitesi Pasta ve Ekmekçilik Bölümü’nü kazandım. Çevremdekilerin ‘Bu yaştan sonra okul mu okunur?’ gibi olumsuz yorumlarına aldırış etmeden, yüksek onur derecesiyle bölümümü birincilikle bitirdim” dedi.

Aydın, İtalya’ya yaptığı seyahatlerin ve orada gördüğü butik pastacılar ile kahvecilerin kendisine ilham verdiğini söyledi. “İtalya’daki küçük kasabalarda gördüğüm butik pastacılar ve kahve uyumu bana neden olmasın dedirtti. İlk etapta bir markanın franchise’ını alarak işin mutfağını öğrendim, ardından kendi markamı kurma kararı aldım,” diye ekledi.

"İTALYAN MUTFAĞI TÜRK DAMAK ZEVKİNE ÇOK YAKIN"

Aydın, İtalyan mutfağını Ankara’da sunmanın avantajlarından bahsederken, İtalyan mutfağının Türk mutfağına olan benzerliklerine dikkat çekti. “Zeytinyağı, domates, taze baharatlar gibi ortak lezzetlerimiz var. Bu yakınlığı kullanarak lezzetlerimizi müşterilerimize sunduk. Yiyen herkes çok beğendi, müşteri geri bildirimleriyle menümüzde değişiklikler yaptık ve yeni tatlar ekledik,” dedi.

Aydın, menüde klasik İtalyan pizzalarının yanı sıra Türk kültürünü yansıtan özel tarifler de sunduklarını belirtti. “Kavurmalı pizza, şarküteri pizza gibi yerel tatlar oluşturduk. Ayrıca veganlar için özel seçenekler ve dört peynirli pizzamız da oldukça ilgi görüyor,”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri