Ankaralı Mansur Yavaş’tan memnun mu? Yeniden seçilmesini istiyor mu?

Ankara’nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr, vatandaşın nabzını 'sokak röportajı' ile tutmaya devam ediyor. Ankaralılara "Mansur Yavaş'tan memnun musunuz? Mansur Yavaş'ın yeniden seçilmesini ister misiniz?" sorularını yönelttik. Bakın Ankaralılar ne cevap verdi...

Ankara’nın en çok okunan internet haber sitesi anadolugazete.com.tr, vatandaşın nabzını 'sokak röportajı' ile tutuyor. Yerel seçimlerin nabzını yakından tutuyoruz.

Yerel seçim öncesi Ankara'da siyaset hareketlendi. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yeniden Mansur Yavaş ilan edildi. anadolugazete.com.tr de vatandaşın nabzını sahada tutarken Ankaralılara, Mansur Yavaş için ne düşündüklerini sorduk.

Ankaralı ne düşünüyor? Mansur Yavaş'tan memnunlar mı? Mikrofonumuza konuşan Başkentliler kime oy verecek?.. Tüm cevaplar bu sayfadaki videoda...

Röportaj veren bir vatandaş, "Bir an önce bu belediyenin komple gitmesi lazım. Yok, yüzüne bakmıyorlar. Hani nerede verdiğiniz sözler? Hani nerede vaatler? Aman, bunlar uzak gitsin bizden. Recep Tayyip Erdoğan Reis sonuna kadar. Bundan daha ötesi var mı ya ülkemize bak? Ya insanlar ne güzel yaşıyorlar, geziyorlar. Eşit derecede zulüm yok, dövüş yok. Bak, çek kardeş çek, çek ayakkabıyı. Çek ayakkabıyı, yırtık halimden memnunum. Çek, bak çek, memnunum. Yeter ki Reis dursun” dedi.

Mansur Yavaş’ın yeniden seçileceğini düşünen bir Ankaralı, "Bence tekrar seçilmeli. Başarılı bir Başkan, karşısına aday olarak Altınok düşünülüyor, diyorlar. Çıksa mesela hiç fark etmez, inşallah ki alır. Bütün her şey ihaleler olsun, yani hep izliyoruz. Güzel şeffaf yapıyor, işini düzgün yaptığını öyle biliyorum. Yani takip ediyorum, genellikle güzel. Şu anda karşısına Altınok çıksa yine şansı yok herhalde. O, gönlünüzde var, gönlümüzdeki o. Bence seçilmeli. En azından tarafsız bir idare yapıyor, herkese eşit muamele yapıyor. Partizanlık yok, bana göre. Tekrar seçilmeli” diye konuştu.

Başkentli başka bir seçmen ise "Ankara genelinde 500 kişiye sorsan, 300'ü memnundur? Ben memnunum, kazanmasını istiyorum. Gökçek zamanında ben hiçbir şey görmedim, hep çalma çırpma. Ben Ecevit'ten başka adam tanımam. Hemşerim kuru dalı yoktu adamın, dürüst adam. Ben sağ sol parti diye ayrım etmiyorum, yani adam çalışıyor. Daha ne yapsın adam?” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’ın karşısında rakiplerinin tutunmasının zor olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Şimdiye kadar hiçbir belediyenin ben vatandaşa para verdiğini görmedim, Gelsin abi, seçilmeli. Bence de, bence en dürüst Başkan o. Başkan karşısına Altınok falan gelir diyorlar, vallahi tutunamaz. Seçilemez. Boşuna da hiç emek vermesin kimse, çünkü dürüst, kesin seçilir” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un kesin kazanacağını söyleyen bir Ankaralı da "Turgut Altınok'un gelmesini istiyorum. Yavaş tekrar seçilemez. Adamda bir belediyecilik sıfatı var. Ben Altındağ'da oturuyorum, mesela Belediye Başkanı bugün saat gece 12 olsa bile bir ailenle parklarda rahatlıkla dolaşabiliyor. Ama bizim Altındağ'da o hareketi yapamazsın. Yani bakım yok, ilgilenen yok, bilmiyorum yani. Ama buradan yine Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bence Turgut Altınok'u getirmesi lazım” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir’in hizmetlerinden memnun olmadığını ifade eden bir yurttaş şöyle konuştu: "Büyükşehir'den ben şahsen memnun değilim. Neden, ne yaptı ki icraatı yok. Altınok olsa daha iyi olur. Mesela Keçiören’i adam gül gibi yapmış, Mamak Belediye Başkanı. Onun da çalışmaları güzeldir. İkisi de iyi, ikisi de iyi aynı. Ben Dikmen'de oturuyorum, Dikmen Vadisi'nde. Burada 5 ay önce bize söz verdi. Ben dedi, siz evinizi yapacağım dedi çivi çakmadı.”

"Kim gelirse gelsin ülkücü gelsin" diyen bir Ankaralı, “Altınok da olabilir, o da ülkücü. O da ülkücü, ben de ülkücüyüm. Mansur Yavaş, dürüst bir adam, hizmet veren bir insan. O da ülkücü, ben de ülkücüyüm. Kim gelirse gelsin, ülkücü gelsin” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri