Ankaralı Meşhur Kokoreçci: ''Bu lezzet tüm ön yargıları kıracak''

Türkiye'nin en sevilen yiyeceklerinden biri olduğunu belirten Yasin Çelebi, "Kokoreç hem doyurucu hem de lezzetli bir yiyecektir. Paylaşacağım bu lezzet tüm önyargıları kıracak.'' dedi.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Ulus'ta 2 yıldır kokoreç satan Yasin Çelebi, mesleğini babasından öğrendiğini belirterek, anadolugazete.com.tr’ye kokoreçin yapılışı ile ilgili paylaşımda bulundu.

HEM DOYURUCU, HEM LEZZETLİ

Çelebi, "Kokoreç, Türkiye'nin en sevilen yiyeceklerinden biridir. Kuzu veya koyun bağırsağı kullanılarak yapılır. Önce bağırsaklar güzelce temizlenir. Daha sonra ciğer, kuyruk yağı ve baharatlarla doldurulur. Doldurulan bağırsaklar ise mangalda veya fırında pişirilir. Kokoreç hem doyurucu hem de lezzetli bir yiyecektir. Ayrıca uygun fiyatlı olması nedeniyle her kesimden insanın gözdesidir." dedi.

SEVEN DE VAR, SEVMEYEN DE

Meşhur Çinko Kokoreçci Türkiye’de kokorecin yaygın olarak tüketildiğini ve kendisine has bir tadı olduğunu belirterek, "Kokoreç kokusu bazılarına ağır gelebilir ama baharatlar olunca bu koku kaybolur. Kokoreci seven de var sevmeyen de. Genellikle seven daha çok çünkü satışlardan anlıyoruz. Ayrıca insanlar bir araya gelip kokoreç yiyorlar. Bu da sosyal olarak bir güzellik katıyor." ifadelerini kullandı.

İLK DEFA DENEYENLER, BOL BAHARTLI TÜKETİN!

Kokoreçci Çelebi, bu lezzeti hiç tatmamış olanlara tavsiyede bulunarak, "Kokoreç bir kültürdür. Önyargılarını kırıp kokoreç denesinler. Özellikle ilk defa yiyenlere bol baharatlı olarak tüketmelerini öneririm. Tadına bakıp sonra karar versinler. Bu vesileyle ön yargılarını kıracağım." iddiasında bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri