Ankaralılar 2025'ten umutsuz

2024 yılının sona ermesine üç aydan kısa bir süre kala, Ankaralılara 2025’ten beklentileri soruldu. Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle Başkent sakinlerinin 2025’ten umudu pek yok gibi görünüyor.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Sosyal medyada Ankaralılara 2025 yılından beklentileri soruldu. Dünyadaki savaşlar, özellikle İsrail tarafından Gazze’de yapılan katliamlar nedeniyle 2025’te savaşların bitmesi isteniyor. Türkiye’de ise Narin Güran cinayeti, Sıla bebeğin istismara uğraması sonucu hayatını kaybetmesi, genç kızların katledilmesi, kadın cinayetlerinin artarak devam etmesi toplumda büyük tepkilere neden oldu. Vatandaşların can güvenliğinden endişe etmesine sebep olan bu olaylar nedeniyle Başkentlilerin 2025’ten beklentileri de değişti. Bir vatandaş, "Artık hiçbir beklentim kalmadı, bu kadar olayların ardından hiçbir beklentim yok" diyerek geleceğe dair karamsar bir bakış açısını dile getirdi.

“SAĞ SALİM ÇIKABİLİRSEK”

Son günlerdeki kadın cinayetlerinin artması nedeniyle endişelerini dile getiren bir kullanıcı, “Sağ salim çıkabilirsek” ifadesiyle içinde bulunduğu kaygıyı vurguladı. Dünyanın farklı bölgelerinde devam eden savaşlara dikkat çeken bir başka vatandaş, “Savaş adı altında katliamların bitmesi” çağrısında bulundu.

“İNSANLIK” BEKLİYOR

Bazı Ankaralılar, “0 beklenti” derken, “İnsanlık” diyenler de oldu. Bir kullanıcı emeklinin yaşadığı mağduriyete atıfta bulunarak emeklinin 2025’te rahat etmesini diledi. Bir başka kullanıcı ise ülkedeki ekonomik ve sosyal sıkıntılar nedeniyle iktidar değişikliği talebini dile getirerek “Erken seçim artık, Türkiye'nin çivisini söktüler” ifadesini kullandı.

KADINLAR VE ÇOCUKLARIN HUZURLA YAŞAMASI

Son günlerde kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçların artmasından dolayı kaygılarını dile getiren bir kullanıcı, kadınların ve çocukların huzurla yaşayabileceği bir yıl talep etti.

“2025, MÜMKÜNSE GELMESİN”

Bir vatandaş ise yeni yılın gelmemesini umut ederek, “2025'i beklemiyorum, mümkünse gelmesin” dedi. Zamların artmasından bıkan Başkentli, “Zamların minimum seviyede yapılması” dileğinin olduğunu belirtti.

"BAŞKENTLİ KARAMSAR"

Ankaralıların 2025’e yönelik karamsar ve endişeli yaklaşımlarının nedenleri olarak yaşadıkları ekonomik sıkıntılar, toplumdaki ahlaki yozlaşma, kadın ve çocuk cinayetleri, dünyada insanların katledilmesi gösterilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri