Ankaralılar aşure günü için tarım kredi kooperatiflerine akın etti

Ankaralılar, 16 Temmuz Salı günü kutlanacak Aşure Günü için hazırlıklara başladı. Ekonomik şartların etkisiyle tarım kredi kooperatifleri, uygun fiyatlı aşurelik malzemeler için yoğun talep görüyor. anadolugazete.com.tr olarak aşurelik malzemeleri ve fiyatlarını sizler için derledik.

ÖZEL HABER: GAMZE EROĞAN

Ankaralılar, 16 Temmuz Salı günü kutlanacak Aşure Günü için hazırlıklara başladı. Aşure yapacak vatandaşlar, uygun fiyatlı malzemeleri bulmak için tarım kredi kooperatiflerine yöneldi. Geleneksel olarak 41 çeşit bakliyat ve kuruyemişle yapılan aşurenin malzemeleri, ekonomik şartların etkisiyle daha uygun fiyatlı adreslerde aranmaya başladı. Tarım kredi kooperatiflerinde satılan aşurelik buğday, pirinç, nohut, fasulye, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, fındık, karanfil, süt ve toz şeker gibi temel malzemeler, uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

AŞURE YAPACAKLAR UYGUN FİYATLI ADRESLERE YÖNELDİ

Aşure yapacaklar, uygun fiyatlı malzemeleri bulmak için tarım kredi kooperatiflerinin yolunu tuttu. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan aşurenin, 41 çeşit bakliyatla yapılması gerektiği biliniyor. Ancak güncel ekonomik şartlar, vatandaşları daha uygun fiyatlı adresler aramaya yöneltti.

Aşure yapımı için gerekli malzemelerin temin edileceği yerlerin başında tarım kredi kooperatifleri geliyor. Uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleriyle bilinen kooperatifler, bu dönemde yoğun talep görüyor. Ankaralılar, aşurelik ürünleri almak için kooperatiflere akın ediyor.

AŞURELİK MALZEMELER VE FİYATLARI

Tarım kredi kooperatiflerinde satılan temel aşurelik malzemeler ve fiyatları şu şekilde:

- 1 kg aşurelik buğday: 28 TL

- 1 kg pirinç: 65.90 TL

- 1 kg nohut: 49.90 TL

- 1 kg fasulye: 59.90 TL

- 200 gr kuru kayısı: 75.90 TL

- 200 gr kuru incir: 96.90 TL

- 200 gr kuru üzüm: 69.90 TL

- 200 gr fındık: 150.90 TL

- 15 gr karanfil: 28.90 TL

- 1 litre süt: 20.00 TL

- 1 kg toz şeker: 45.90 TL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri