Ankaralılar Ata'yı andı

Ankara'da farklı programlarla vefatının 85. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk yad edildi.

Ankaralılar Gazi Mustafa Kemal Atatürkvefatının 85. yılında Anıtkabir'de andı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Anıtkabir'de düzenlenen anmada saat 09:05'te Atatürk için saygı duruşunda bulundu.

ULU ÖNDER TÜM ANKARA'DA YAD EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda düzenlenen anma törenine de bürokratlar, yöneticiler ve çalışanlar katıldı. Genel Sekreter Reşit Serhat Taşkınsu, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Aynı zamanda, Ankara metrosunda yapılan anonslar ve kent genelindeki otobüs durakları, otobüsler, metro vagonları, tutamaçlar, billboardlar ve kent ekranları "Saygı ve Özlemle Anıyoruz" mesajını içeren poster, afiş ve görsellerle kaplandı.

'ATATÜRK YOLU'NA BÜYÜK İLGİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının yıldönümü dolayısıyla Gazi Park'a 'Atatürk Yolu' yapıldı. Atatürk'ün fotoğraf karelerinin yer aldığı yol, ilk gününden itibaren ziyaretçilerin ilgisini çekti. Atatürk Yolu'nun ilk ziyaretçileri arasında 312 Motor Sporları Kulübü üyeleri de yer aldı, motorlarıyla küçük bir gösteri yaparak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andılar.

BelPa Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, Atatürk Orman Çiftliği toprakları içinde bulunan Gazi Park BelPa Kafe'de gerçekleştirdikleri Atatürk Yolu'nun açılışını yaparak, bu yolun Atatürk'ün bu topraklardaki fotoğraf karelerinden oluştuğunu belirtti. Özkara, Atatürk'ün Anadolu'dan gelen insanlara çalışma, seçme-seçilme, umutla geleceğe bakma ve Cumhuriyet'i miras bırakma konularında ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, tüm Ankaralıları bu yere davet ettiğini söyledi.

BelPa Genel Müdürü Hüseyin Çağrı Durak, Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. vefat yıldönümü nedeniyle Gazi Park'ta, Atatürk Orman Çiftliği'nde bir Atatürk sergisi açtıklarını ve bir 'Atatürk Yolu' oluşturduklarını belirtti. Durak, bu sergi ve yolun, gelecek nesillere Atatürk ile ilgili izler bırakma amacını taşıdığını ifade etti.

ATATÜRK'Ü ANMA KROS YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı'nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Kros Yarışması'na ev sahipliği yaptı. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye'nin çeşitli illerinden toplam 800'e yakın sporcu katılım sağladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürü Burak Özgün, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu'na destek verdiklerini belirterek, Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı'nda 44 ilden 827 sporcunun katılımıyla gerçekleşen etkinliğin ev sahipliğini yaptıklarını ifade etti. Özgün, Ulu Önder Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümünde Atatürk'ü saygıyla andığını dile getirdi.

Yarışta başarılı olan kişilere madalya taktim edildi.

​​​​​​​

TÜRKİYE'DE DÜZENLENEN ÖNEMLİ ETKİNLİKLERDEN

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne '10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu' organizasyonuna verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. Her yıl Ankara'da düzenlenen koşuya 81 ilin çocuklarının katıldığını belirten Çintimar, organizasyonun, 10 Kasım Atatürk'ü Anma gününde Türkiye genelinde düzenlenen önemli etkinliklerden biri olduğunu vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin park tahsisi ve organizasyona sağladığı destek için teşekkür eden Çintimar, çocukların Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ü anmak için koşu ve müsabakalara katılmasının hem kendilerini hem de çocukları mutlu ettiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri