Ankaralılar bu yollara dikkat!

Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün günlük yol durumu bültenine göre, Yenikent - Temelli Projesi kapsamındaki K-12 köprüsü imalatları nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun 3-4. kilometreleri İstanbul istikametine trafiğe kapatıldı. Bu güzergahta, Ankara istikameti gidiş-geliş olarak ulaşıma açık.

Karayollarındaki yol bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle sürücülere, belirtilen güzergahlardaki çalışmalara dikkat etmeleri ve trafik kurallarına uymaları öneriliyor. Ankara - Konya yolunun 0-68. Kilometrelerinde de Konya - Ankara istikameti üzerindeki asfalt yolun çatlaklarının onarım çalışmaları nedeniyle, 08.00-18.00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

Bazı güzergahlarda bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi kapsamında, Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) Otoyolu’nun Gelibolu Güney-Lapseki kavşaklarında köprü ve yaklaşım viyadükleri üzerinde bakım-onarım çalışmaları nedeniyle her iki istikamette sağ şerit trafiğe kapatıldı.

TEM Otoyolu’nun Saray-Lüleburgaz kavşakları 105-110. kilometreleri arasındaki üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle Edirne istikameti trafiğe kapatıldı; İstanbul istikametinden ise iki yönlü gidiş-geliş gerçekleştiriliyor.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun Bursa Batı-Karacabey kavşaklarında bakım-onarım çalışmaları dolayısıyla İstanbul yönünde trafik işaretlemesi ve bant aktarımı yapılacak, bu nedenle trafik akışı karşı istikametten iki yönlü sağlanacak.

Antalya-Isparta yolunun 24-25. kilometrelerinde Kazak-1 ve Kazak-2 tünellerinde 09.00-17.00 saatleri arasında aydınlatma çalışmaları yapılacak; ulaşım kontrollü şekilde sürdürülecek.

Osmaniye-Gaziantep yolunun 4-7. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatıldı ve ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Samsun-Ordu yolunun Ünye Çevre yolu 6-8. kilometrelerinde Yunus Emre Tüneli’nin Samsun istikameti bakım-onarım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı; ulaşım diğer tüpten iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Sakarya-Bilecik yolunun 36-40. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları dolayısıyla Bilecik yönü trafiğe kapatıldı; bu bölgede ulaşım Sakarya yönünden gidiş-geliş olarak devam ediyor.

Bartın-Safranbolu yolunun 2-15. kilometrelerinde asfalt sathi kaplama çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri