ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU
Ankara'ya has, lezzetli çorbalardan biri olan Tutmaç Çorbası, alışılagelmiş diğer lezzetlerden biraz daha farklı. Sadece Ankaralıların değil civar bölgelerde yaşayan vatandaşlar tarafından da bilinen Tutmaç Çorbası sofralara farklı bir renk ve tat katacak.
ANKARALILARIN TERCİHİ: TUTMAÇ ÇORBASI
Tutmaç Çorbası, Ankara'nın yöresel tariflerinden biri olarak biliniyor. Özellikle başkentin ilçe ve köylerinde çok sık yapılan Tutmaç Çorbası, Ankaralıların en sevdiği çorbalardan biri. El yapımı hamuru ile diğer pratik çorbalara nazaran biraz daha zahmetli olan bu çorba aslında bir ana yemek niteliğinde. Ana malzemeleri mercimek ve tutmaç hamuru olan çorba kış mevsiminde sofralardan eksik edilmemesi gereken enfes bir tarif olacak.
Tutmaç Çorbası'nı lezzetli hale getiren en önemli unsurlardan biri de, içerisine konulan sarımsak ve tereyağı ikilisi. Bu muhteşem ikili bir araya geldiği zaman hem lezzetli hem de şifalı bir yemek ortaya çıkmış oluyor. Farklı yörelerde tutmaç çorbasının içerisine haşlanmış nohut da eklenebiliyor.
Tutmaç Çorbası'nı yapmak için öncelikle mercimek haşlanıyor ve pişmeye yakın bir zamanda içerisine tutmaç hamuru eklenip beraberce pişiriliyor. Daha sonra mercimekli hamurun içerisine, sarımsaklı süzme yoğurt ekleniyor. El yapımı tutmaç hamurunun bir kısmı da kızdırılan tereyağında kızartılıyor ve çorbanın üzerine gezdirildikten sonra servis ediliyor.