Ankaralının yol çilesi: Uzayan kuyruklar, bozulan otobüsler Etimesgut ve Sincanlıları bezdirdi…

Başkent Ankara 6 milyona yaklaşan nüfusuyla İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük ili olma özelliği taşıyor. Memurların yoğun olarak yaşadığı Ankara’da işe gidip gelmek tıklım tıklım dolan ve yolda arızalanan otobüsler nedeniyle eziyete dönüyor. Ankara genelinde yaşanan bu sorun Etimesgut ve Sincan ilçelerinde de sıkça karşılaşılan durum olmaya başladı.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Memur kenti olan Ankara’da nüfusun giderek artması, altyapının yetersiz kalması, ulaşım imkanlarının beklenen seviyeye ulaşmaması Ankaralı için eziyete olmaya başladı. Ankara’nın en büyük ilçelerinden Etimesgut ve Sincan’da yaşayan vatandaşlar için sabah işe yetişmek ve akşam eve dönmek bir kâbusa döndü. Okulların kapanmasından dolayı seferlerin azaltıldığını söyleyen Etimesgutlular, Sincan’dan dolu gelen otobüslere binebilmek için adeta birbirini eziyor.

2023 nüfus sayımlarına göre 572 bin bine yaklaşan nüfusuyla Sincan, 617 bin nüfusuyla bir diğer ilçe Etimesgut, Ankara’nın en büyük ilçeleri arasında yer alıyor. Akşam mesai çıkışında evlerinde dönmek isteyen vatandaşlar, vaktinde gelmeyen veya dolu olduğu için durakta durmayan otobüsler nedeniyle Ümitköy Metro İstasyonunda uzun kuyruklar oluşturuyor. Özellikle bu güzergâhta çalışan otobüslerin bozulması nedeniyle vatandaşlar sık sık otobüslerden inip başka bir otobüse binmek zorunda bırakılıyor. Bu durum ise vatandaşların işlerine veya evlerine ulaşımda geç kalmasına neden oluyor.

ZAM VAR AMA ÇÖZÜM YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yol ücretlerine sürekli zam yaptığını ancak Ankaralıların otobüs çilesine çözüm sunulmadığını söyleyen vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetleri çeşitli mecralara ilettiklerini; fakat bir çözüm sunulmadığını dile getiriyor.

Sıcak yaz günlerinde işlerinden yorgun dönen vatandaşların bir de metro duraklarında uzun kuyruklarda dakikalarca beklemesi huzursuzluğa neden oluyor. Sabah ve akşam saatlerinde otobüs seferlerinin artırılmasını isteyen vatandaşlar, ABB’den bir çözüm bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri