Ankara'nın 101. yıl dönümü: Bazı yollar trafiğe kapatıldı!

Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümü, 13 Ekim Pazar günü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kutlama programı kapsamında, şehirdeki bazı cadde ve sokaklar araç trafiğine kapatılacak.

Ankara'nın başkent ilan edilmesinin 101. yılı onuruna düzenlenecek etkinlikler, şehrin farklı noktalarında yapılacak gösteriler, konserler ve kortej yürüyüşleriyle renklenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı özel program, hem Ankaralıları hem de şehri ziyaret edenleri bu tarihi günde bir araya getirecek.

TRAFİK DÜZENLEMELERİ YAPILDI

Kutlamalar sırasında vatandaşların güvenliği ve etkinliklerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için 13 Ekim Pazar günü sabah saat 08.00’den itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Caddesi’nin Baruthane Kavşağı ile Ulus Kavşağı arasında kalan bölümü ile Çapa Sokak, etkinliklerin gerçekleştirileceği alanlarda çift yönlü olarak kapalı olacak.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ NEDENİYLE EK KAPANIŞLAR OLABİLİR

Gerek görülmesi halinde, Seğmenler tarafından düzenlenecek kortej yürüyüşü sırasında, Çankırı Caddesi, Atatürk Bulvarı, Anafartalar Caddesi, Hisar Parkı Caddesi, İpek Caddesi, Bedesten Sokak, Gözcü Sokak, Kalekapısı Sokak, Alitaş Sokak gibi ana arterlerde de çift yönlü kapanmalar yapılacak. Bu yolların yanı sıra yürüyüş güzergahına bağlanan diğer cadde ve sokaklar da trafiğe kapatılacak.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR TAVSİYE EDİLİYOR

Belediye yetkilileri, etkinliklerin yoğun geçeceği bölgelerdeki vatandaşların alternatif güzergahları kullanmalarını önerdi. Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesinin, olası trafik sıkışıklığını önlemek adına önemli olduğu vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri