Ankara'nın başkent oluşunun 101'inci yılı coşku ile kutlanacak

Ankara'nın başkent oluşunun 101'inci yılı Çankaya Belediyesi tarafından coşku ile kutlanacak.

Çankaya Belediyesi, Ankara'nın başkent oluşunun 101'inci yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 12 ve 13 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek kutlamalarda Çankaya’nın kültür merkezleri, konserler, sergiler ve tiyatro gösterileriyle dolu dolu iki gün sunacak.

Kutlamalar, 12 Ekim'de "Meçhul Seyyahların Ankara Fotoğrafları" sergisi ile başlayacak. Ahmet Yüksel, Erman Tamur ve Gökçe Günel'in hazırladığı bu sergi, Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi ve Çayyolu Ek Hizmet Binası'nda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ve 13 Ekim'e kadar her gün 10.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

ARPANATOLİA KONSER VERECEK

Aynı gün, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Arpanatolia" adlı konser ile etkinlikler devam edecek. Arpanatolia grubu, arp sanatçısı Çağatay Akyol, kaval-ney-sipsi ve cura sanatçısı Ferhat Erdem ile vurmalı çalgılarda Cemal Özkızıltaş'tan oluşuyor. Dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak olan bu grup, çeşitli enstrümanlarıyla kültürel bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.

Etkinliklerin ikinci gününde, yani 13 Ekim'de, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde "Ankara Gazinosu" adlı müzikli kabare türünde bir tiyatro oyunu sahnelenecek. Yönetmen Faruk Güvenç’in imzasını taşıyan bu oyunda, Ankara'ya özgü gazino kültürü işlenecek. Müzik ve eğlence sektöründeki toplumsal ve siyasal değişimlerin ele alınacağı gösteri, Başkent’in 101 yıllık tarihine farklı bir bakış sunacak.

Tüm bu etkinlikler ücretsiz olarak izleyicilere sunulacak. Konser ve tiyatro oyununa katılmak isteyenler, biletlerini 7 Ekim’den itibaren ilgili kültür merkezlerinden temin edebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri