Ankara'nın Başkent oluşunun 101'inci yılı Mamak'ta coşkuyla kutlandı

Ankara'nın Başkent oluşunun 101'inci yılı Mamak Belediyesi tarafından coşku ile kutlandı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, "Ankara, Cumhuriyetimizin kalbi olarak daima istiklal ve hürriyetin simgesidir.” dedi.

Ankara'nın başkent oluşunun 101. yılı, Mamak Belediyesi'nde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak kutlamalara öncülük etti. Törene, CHP Mamak İlçe Yönetimi, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ANKARA, İSTİKLAL VE HÜRRİYETİN SİMGESİDİR

Mamak Belediyesinde yapılan törende, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin programda, “Bugün, Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti oluşunun 101. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Bu anlamlı gün, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik yolundaki sarsılmaz kararlılığını bir kez daha hatırlatıyor ve Cumhuriyetimizin temel taşlarından birinin Ankara olduğunu bizlere gösteriyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de burada açılması, Cumhuriyet’in yolunun açıldığı en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. 13 Ekim 1923’te başkent ilan edilmesiyle birlikte Ankara, Cumhuriyetimizin kalbi olarak daima istiklal ve hürriyetin simgesidir.” diye konuştu.

1923 yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Ankara’nın başkent ilan edilmesi, Türkiye’nin geleceğine atılan en önemli adımlardan biri olduğunu aktaran Başkan Şahin, “Bu karar, sadece coğrafi bir değişiklik değil, bağımsızlık mücadelemizin ruhunu ve milli iradeye dayanan yeni bir devletin inşa sürecini simgelemektedir. Atatürk’ün “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözüyle şekillenen Cumhuriyet, işte bu topraklarda hayat bulmuştur” diye vurguladı.

Törende, Mamak Belediyesi Halk Oyunları Seğmenler ekibi de yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri