Ankara'nın Çubuk ilçesinde sağanak yağış su baskınlarına yol açtı: Başkan Demirbaş'tan açıklama

Ankara'nın Çubuk ilçesinde etkili olan sağanak yağış, ilçede sel ve su baskınlarına neden oldu. Özellikle Kavaklı Mahallesi'nde yoğun yağışın ardından su baskınları yaşandı, mahallenin bağlantı yolunda ciddi hasar meydana geldi.

Çubuk Belediyesi ekipleri, oluşan hasarı gidermek ve yolları yeniden trafiğe açmak için hızla çalışmalar başlattı.

Ağılcık, Gökçedere, Yılmaz ve Yiğitli mahalleleri de selden etkilendi. Sel, bu mahallelerdeki tarım arazileri ve yollara zarar verdi. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kılıç, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Başkan Demirbaş, yaptığı açıklamada, "Yol, ev, ahır ve tarım arazilerinde hasar oluştu. Ekiplerimiz yolun açılması ve hasarların tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızın mağduriyetini en kısa sürede gidermek ve hayatın normale dönmesi için çalışıyoruz. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Vatandaşlarımızın yetkili kurumlardan gelen uyarılara dikkat etmelerini ve gerekli tedbirleri almalarını önemle rica ediyoruz. Allah afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Çubuk Belediyesi'nin selden etkilenen bölgelerdeki çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Belediye, vatandaşların güvenliği ve bölgedeki hasarın giderilmesi için tüm imkanları seferber etmiş durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri