Ankara’nın deneyimli kuaförü Barış Tan: Çıkarcılık ve fırsatçılık ön planda

Ankara'nın Kızılay semtinde bulunan Sakarya Caddesi'nde 35 yıldır kuaför işleten Barış Tan, ekonomik zorluklar ve sektördeki değişikliklere dair anadolugazete.com.tr’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tan, "Ülkemizi mahvettik!" dedi.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Kızılay Sakarya Caddesi’nde yıllardır kuaförlük yapan Barış Tan, kendisine ait olan salonunda 35 yıldır kesintisiz hizmet verdiğini belirterek, "Mesleğimi severek yapıyorum ancak, iş dünyasının hızlı akışı ve ekonomik zorluklar nedeniyle artık eski günlerimizdeki gibi olamıyoruz. Mesleğimiz eskiden daha güzel ve güzideydi. Şimdi her köşe başında kuaför var. Bu mesleği gerçekten seven, eğitimini almış ve emek veren kişilerin yapması gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

“MÜŞTERİLERİN GELME SIKLIĞINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR”

Toptancılardan alınan malzemelerdeki ani fiyat artışlarına da dikkat çeken Kuaför Tan, bu durumun esnafı olumsuz etkilediğini ve zor durumda bıraktığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomik zorluklar ve sektördeki fiyat belirsizlikleri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanmakta. İnanın buranın mülkiyeti bana ait olmasaydı, eğer kira ödüyor olsaydım, ben de bu salonu kapatmaya giderdim. Çünkü ekonomik şartlar çok zor. Toptancılardan alınan malzemelerdeki ani fiyat artışları, esnafı olumsuz etkiliyor ve adeta kaosa sürüklüyor. Bir haftada malzeme fiyatları yüzde yüz artabiliyor. Bu durum, iş yapma koşullarını zorlaştırıyor ve esnafın tutunmasını engelliyor. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle müşterilerin gelme sıklığında düşüş yaşanıyor. Bir zamanlar yardımseverlik ve merhametin hakim olduğu ülkemizde, şimdi çıkarcılık ve fırsatçılık ön planda. Pandemi sürecinde de bu değişimi gözlemledik. Üzülüyorum çünkü ülkemiz güzel bir ülke ancak insanlar bizi bu duruma getirdi. Ülkemizi mahvettik."

FİYAT BELİRSİZLİĞİNDEKİ KAOS

Salonunun mülkiyetinin kendisine ait olmasının şans olduğunu belirten Barış Tan, aksi durumda ekonomik şartlar nedeniyle salonu kapatma noktasına gelebileceğini dile getirdi. Tan, kapanan kuaförler için yüksek kira fiyatları ve çalışan maliyetlerinin sektörü olumsuz etkilediğinin altını çizdi. Toptancılardan alınan malzemelerdeki fiyat belirsizliğine de değinen Tan, bu durumun esnafı adeta kaosa sürüklediğini vurguladı.

Barış Tan, fiyat artışlarına müşterilerinin nasıl tepki gösterdiğini de anlatarak müşteriyle esnaf arasındaki anlayışı, zorlu ekonomik şartlar çerçevesinde dengede tutmaya çalışıldığını ifade etti. Kuaför Tan, “Geçen yıl fön çektirmek isteyenler 50 TL öderken, bu yıl üzülerek ifade etmeliyim ki bu hizmetin ücreti 100 TL oldu.” dedi.

Son olarak yeni yıl temennisinde bulunan Barış Tan, "Herkesin yeni yılını kutluyor, sağlık, bereket ve güzelliklerle dolu bir yıl geçirmenizi diliyorum." dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Kuaför Tarifesi şöyle:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri