Ankara’nın en eski muhitlerinden Sakarya Mahallesi, Ankara Kalesi ve çevresi gibi yenilenmeyi bekliyor…

Yaşanmışlığın simgelerinden ve hemen yüzünüze çarpan hisleri ile Ankara’nın eski mahallelerinden biri olan Sakarya Mahallesi, tarihi ve kültürel değerleri ile yenilenmeyi bekliyor. Ankara Kalesi ve çevresinde yapılan yenileme çalışmalarının bu mahallede de uygulanması bekleniyor.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Hamamönü muhiti ile Ankara Kalesi arasında önemli bir bölgede kalan Sakarya Mahallesi, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu bir atmosferinin yanında yıkılmaya yüz tutmuş yapıları ile yenilenmeyi bekliyor.

TARİHİN VE KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİN MEKÂNI

Hamamönü muhiti ile Ankara Kalesi arasında kalan Sakarya Mahallesi'nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu bir atmosferi sizi içine çekiyor. Bu mahalle, geçmişin izlerini taşıyan eski evleri ve yakın komşuluk ilişkilerini yansıtan bir yer olarak Ankara’da öne çıkıyor.

Mahalle kültürü, bu tarihî dokuyu korumak adına yaşayan bir hafıza olarak karşımıza çıkıyor. Sokakların sizinle konuşması ve bu büyüsü ile sizi kendine çekmesi, mahalledeki insanlar arasındaki samimiyetin, dayanışmanın bir yansıması olarak karşınıza çıkıyor.

Huzur ve yaşanmışlık hissi, mahallenin geçmişinden gelen mirası ve o mahallede yaşayan insanların birbirleriyle olan ilişkilerinden kaynaklanıyor. Bu tür mahalleler, sadece fiziksel mekânları değil, aynı zamanda insanların duygusal bağlarını da içinde barındırıyor.

GEÇMİŞ VE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ

Eski evlerin varlığı yaşanmışlığın bir nişanesi olmasının yanında yıkılmaya yüz tutmuş yapıların yenilenmesi gerektiğinin de bir göstergesi. Kale ve çevresinde düzenlemeler yapılması bu mahallenin kaderine terk edilmesine sebep oldu.

İnsanların onlarca yıldır yaşam alanları olan mahallelerini, kültürlerini, komşuluk ilişkilerini bırakmadan burada yaşamaya devam etmesinin sadece ekonomik şartlara bağlı olduğunu açıklamak yeterli olmuyor.

Geçmiş ile gelecek arasında köprü olan ve her görenin anılarında bir şeyler canlandıran Sakarya Mahallesi, kaderine terk edilmemeli… Mahalle sakinleri yenileme çalışmalarının buralarda da uygulanmasını bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri