Ankara’nın Etimesgut ilçesinde sarı çizgilerinin olmaması ve var olanın kırık olması ile yaya geçitlerine park eden araçlar

Nüfusun yoğun olduğu bölgelerden biri olan Ankara'nın Etimesgut ilçesi, maç günleri daha da kalabalık hale geliyor. Ankara’nın değerli ve yaşanılabilir muhitlerinden biri olan bölgede; engelli sarı çizgileri ve geçitlere park eden araçların olması, denetimin ve bilinçsizliğin göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Etimesgut, Ankara’nın düzenli ve yaşanabilir ilçesi olmasına rağmen denetimsizlik ve bilinçsizliğin kurbanı oluyor.

OLUMSUZ ETKİLİYOR

Ankara'nın Etimesgut ilçesine bağlı Tunahan Mahallesi'nde bulunan Şapka Devrimi Caddesi, Şehit Serdar Albayrak Sokağı ve Devlet Mahallesi'nde yer alan Caferağa Caddesi ile 364. Cadde üzerindeki sarı çizgi uygulamalarının sökülmüş olması bölgeyi kullanan vatandaşlar için problem oluşturuyor.

Engellilere yönelik yapılan düzenlemelerde yaşanan eksiklikler, özellikle görme engellilerin günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkiliyor.

Belirtilen bölgelerdeki sarı çizgi uygulamalarının sökülmesi ve hasar görmesi, yayalar için güvenli geçiş alanlarının belirlenmesini zorlaştırıyor. Özellikle görme engellilerin kullanımı açısından hayati önem taşıyan sarı çizgilerin eksikliği, bu vatandaşların güvenli geçişlerini tehlikeye atıyor.

YAYA VE KALDIRIMDAKİ ARAÇLAR YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR

Yaya geçitlerine park edilen araçlar ise güvenlik sorunlarını artırmaya devam ediyor. Bilinçsizce park edilen araçlar, özellikle görme engelli vatandaşların geçişlerini engelleyerek yaşamlarını zorlaştırıyor. Bu durumların sürekli farklı ilçelerde görülmesi denetim eksikliğinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Kaldırımların ortasına ve engelli sarı çizgilere bırakılan elektrikli araçlar hem yayaların geçişini engelliyor hem de genel yaşam kalitesini düşürüyor. Etimesgut sakinleri bu tür sıkıntıların giderilmesi için yerel yönetimlerden çözüm bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri