Ankara'nın farklı yemekleri birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. Başkentin en güzel lezzetlerinden biri olan Bazlama Kebabı da en çok tercih edilen özel gün yemeklerinden. Yapımı ve tadıyla herkes tarafından tam not olacak bu kebap, tarif listelerinin bir numarası olacak.
KLASİK KEBAPLARDAN FARKLI
Ankara'ya ait bir yemek olan Bazlama Kebabı, düğün ve bayram gibi özel günlerde sıkça yapılıyor. Yapımı gayet kolay olan bu kebap, restoranlarda yapılanlardan biraz daha farklı. Yumuşacık kırmızı etin ve bazlamanın birlikte servis edildiği Bazlama Kebabı, muhteşem görseli ve tadıyla hem göze hem de damaklara seslenecek.
Bu kebabın en önemli özelliklerinden biri Ankara genelinde meşhur olan ve neredeyse her öğünde tercih edilen çok uzun süre bayatlamayan bazlama ile birlikte servis edilmesi. Terbiyelenmiş et, bazlama, domates ve biber eşliğinde yenen Bazlama Kebabı doyurucu bir lezzet olması açısından da misafir menülerinin yıldızı olacak.
BAZLAMA KEBABI NASIL YAPILIR?
Bazlama Kebabı için gerekli malzemeler:
- 1 adet hazır bazlama
- 450-500 gr kuzu kuşbaşı
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
Arası ve üstü için;
- 200 gr kaşar peynir
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Bazlama Kebabı yapım aşamaları:
- Öncelikle kuşbaşı doğranmış kuzu eti tencereye alınır, kendi suyunu salıp, çekinceye kadar pişirilir.
- Etler pişerken soğan, biber ve domates yemeklik doğranır.
- Et suyunu çekince 2 yemek kaşığı yağ eklenip, 3-4 dakika boyunca kavrulur.
- Daha sonra soğanlar ve biberler de eklenir, suyunu salıp, çekinceye kadar arada karıştırılıp, kavrulur.
- Suyunu çekince domatesler ve baharatlar da eklenerek 2 dakika daha pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır.
- Daha sonra bazlamanın 2 cm kenarından başlayarak, yuvarlak kapak gibi üstü açılır.
- Alt kısmı kalacak şekilde kavurmalar içine yayılır.
- Kavurmanın üzerine kaşar dilimleri eklenerek, kapağın üzerine kapatılır.
- Salça ile karıştırılan az miktarda su, kapağa sürülür.
- Salçalı sosun üzerine de rendelenmiş kaşar eklenir.
- 180 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra servis edilir.