Ankara'nın Güdül' ilçesine gelenler borçla karşılaştı!

Ankara'nın Güdül ilçesine bayram için gelen ve banka ATM'sinden para çekmek isteyen vatandaşlar borçla karşılaştı.

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Ankara'da el değiştiren belediyeler, bir süre sonra borç tablolarını kamuoyuna açıklamaya başladı.

Ankara'da özellikle AK Parti ve MHP'den CHP'li isimlerin yönetimine geçen ilçe belediyeleri toplam borçlarını gösteren dev pankartları ilçedeki muhtelif noktada asarak vatandaşı bilgilendirdi.

31 Mart seçimlerinin ardından el yönetimi el değiştiren Keçiören, Gölbaşı, Kahramankazan'ın ardından bor açıklayan belediye arasına Güdül de dahil oldu.

PARA ÇEKMEK İSTEYENLER BORÇLA KARLIŞANDI

Ankara'nın çevre ilçelerinden biri olan Güdül, 31 Mart mahalli İdareler Genel Seçileri'nin ardından AK Parti'den CHP yönetimine geçti. Mehmet Doğanay, Güdül Belediye başkanı seçildi. Kurban Bayramı için belediye binasının altında bulunan ATM'den para çekmek isteyen vatandaşları Güdül Belediyesinin devreden borçlarının yer aldığı dev pankart karşıladı.

Para çekme kuyruğunda olan vatandaşlar bir taraftan sıranın kendilerine gelmesini beklerken bir taraftan da "Güdül Belediye Başkanlığı Devreden Borçlar" yazılı dev pankarttaki sayıları okumaya çalıştı.

BÜTÇENİN KATBEKAT FAZLASI

Belediye yetkililerinin hazırladığı borç tablosunda 31 Mart 2024 itibariyle Güdül Belediyesinin toplam borcu 51 milyar, 102 milyon, 445 bin TL olarak yer aldı. Güdül Belediyesinin 2024 bütçesi ise 90 milyon TL olarak belirlenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri