Ankara'nın meşhur fasulyesi: Bulak

Kızılcahamam'ın Bulak Köyü'nde yetiştirilen fasulyeler sizleri daha önce tatmadığınız türden bir lezzetle tanıştıracak.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Bulak Köyü'nde yetiştirilen fasulyeler lezzetiyle hem yöre halkı hem de civar ilçelerde yaşayan vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Bulak Fasulyesi, içerdiği birtakım özellikler sayesinde diğer türlerin önüne çıkmayı başarıyor.

ANKARA'NIN BİLİNMEYEN LEZZETİ

Bulak Köyü'nde yetiştirilen fasulyeler Ayşe Kadın Fasulye olarak da biliniyor. Yöre halkı tarafından yetiştirilen fasulyeler eski adıyla Ankara-İstanbul oto yolu üzerinde yol kenarında satılıyor. Böylelikle çevre illerden seyahat eden vatandaşlar Bulak Fasulyesiyle tanışma imkanı buluyor.

Bulak Fasulyesini diğer fasulyelerden ayıran en önemli özelliği kılçıksız olmasıdır. Bu sebeple Bulak Fasulyesi ile yapılan yemekler daha lezzetli oluyor. Bulak Fasulyesi'nin diğer önemli bir özelliği ise çok çabuk pişmesi. Zamanında çok fazla büyümeden toplanan fasulyeler yemek yaparken lezzetinin yanı sıra zamandan da tasarruf ettiriyor. Kılçıksız taze formuyla dikkat çeken Bulak Fasulyesi'nden elde edilen turşular da çok sevilerek tüketiliyor.

Daha önce Bulak Fasulyesi ile tanışmayanlar, mevsiminde Bulak Köyü'ne giderek deneme şansı elde edebilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri