Ankara'nın nefes aldıran nadide güzelliklerinden: Aluçdağı Tabiat Parkı

Ankara'nın doğal güzelliklerinden Aluçdağı Tabiat Parkı yemyeşil ormanıyla Ankaralılara nefes aldırıyor. Sahip olduğu farklı etkinliklerle cazibe merkezi haline gelen bu alan, eğlenceye davetiye çıkartıyor.

Ankara Çamlıdere'de bulunan Aluçdağı Tabiat Parkı, şehrin içinde nefes aldıran nadir rekreasyon alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Aluçdağı Tabiat Parkı'nın sahip olduğu ormanlık alan şehrin gürültüsünden ve kirli havasından bunalan vatandaşlar için adeta bir kurtarıcı niteliğinde. Muhteşem doğasıyla bu alan, günübirlik ziyaretçilere ev sahipiliği yapıyor.

KAFA DİNLEMENİN ADRESİ: ALUÇDAĞI TABİAT PARKI

Aluçdağı Tabiat parkı, coğrafi konumu itibarıyla şehrin ormanlık alanlarına katkı sağlıyor. Bölge halkının yanı sıra, çevre illerden de çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan bu alan, stresten arınmak ve rahatlamak için bir fırsat oluşturuyor. Yılın belirli dönemlerinde festivallerin yapıldığı Aluçdağı Tabiat Parkı'nda eğlenceye de yer veriliyor.

Başkentlilerin hafta sonu etkinliklerinde uğrak noktalarından biri olan Aluçdağı Tabiat Parkı'nda daha önce deneyimleme fırsatı bulamadığınız kamp, doğa yürüyüşleri, macera parkı deneyimi, piknik, doğa fotoğrafları çekimi, yabani yaşam gözlemciliği ve çeşitli doğa sporlarını da yapabilirsiniz.

Ankara'nın nadide güzelliklerinden biri olarak bilinen milli parka, şehir merkezinden kalkan otobüslerle ulaşım sağlanabileceği gibi, özel araçlarla da ulaşım sağlanabilir. Parka giriş yapmak için belli bir miktar ücret istenmektedir. Araçlı ve araçsız girişler için ücretler değişiklik gösterebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri