Ankara'da Anıttepe Mahallesi sakinleri Hatay'dan gelen depremzedeler için tek yürek oldu!

Anıttepe Mahallesi Muhtarı Oya Yakut, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ankara'nın göç aldığını, mahalleye çok sayıda depremzedenin geldiğini söyledi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

anadolugazete.com.tr, her hafta Ankara'nın bir mahalle muhtarını ziyaret ederek ilçelerin nabzını tutmaya devam ediyor.

Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Anıttepe Mahalle Muhtarı Oya Yakut, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ankara'nın göç aldığını, mahalleye çok sayıda depremzedenin geldiğini söyledi.

Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'dan mahalleye depremzede geldiğini belirten Yakut, şöyle konuştu:

"Çankaya ilçesine çok sayıda depremzede geldi. Bizim mahallemize de 550 depremzede geldi. Akrabasının yanına gelen depremzedeler de var. Biz elimizden geldiğince depremzedelere yardım ettik. Halı, kilim, yorgan, yastık, mobilya ve mutfak eşyasına kadar depremzedelere ulaştırdık. Biz o dönemde çok aktif çalıştık. Çok büyük bir acı yaşadık. Asrın felaketini yaşadık."

ANKARA'YA PİJAMAYLA GELDİM!

Röportaj sırasında muhtarlığa gelen depremzede Fatma Anlar ise, memleketi Hatay'dan Ankara'ya göç ettiğini söyledi. 70 yaşındaki depremzede Anlar, evinin yıkıldığını ve enkazdan sağ çıktığını, akrabalarının birçoğunun ise hayatını kaybettiğini belirtti.

Depremzede Fatma Anlar, Ankara'da bir akrabasının yanında ikametgah ettiğini ifade ederek, "Yeğenim, kızı ve kocasının cansız bedenini enkazdan çıkardık. Ankara'ya pijamayla geldim. 100 kişiden fazla akrabam hayatını kaybetti." dedi.

ALTYAPI SORUNU!

Yaklaşık 5 yıldır muhtarlık yapan Oya Yakut, mahallede en büyük sorunun altyapı olduğunu ifade ederek, "Bizim mahallemizde çok sayıda ağaç bulunuyor. Bu ağaçların yaprakları ızgaraları tıkanıyor. Izgaralar düzenli temizlenince bir sorun çıkmıyor. Senede 2 kere mahalledeki ızgaraları temizlettiriyorum." diye belirtti.

Anıttepe Mahallesi'nin Anıtkabir'e yakın olması nedeniyle çok özel bir mahalle olduğunu söyleyen Yakut, Anıtkabir'i ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin Anıtkabir'e nasıl gidecekleri sorusuyla çok karşılaştığını dile getirdi.

ANITTEPE MAHALLESİNE ÇEVRE DÜZENLEMESİ GEREKİYOR!

Anıttepe Mahallesi ve çevresinin tekrardan düzenlenmesi gerektiğini belirten Yakut, "Burası özel bir mahalle, bu yüzden Anıtkabir'e giden yol ve çevresinin tekrardan düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Anıttepe Mahallesi'nde 9 başıboş köpeğin bulunduğunu ama mahallede köpek sorunu olmadığını belirten Yakut, "Anıtkabir'in bahçesindeki başıboş köpekler bazen sorun çıkartabiliyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri