Ankara'nın örümcek adamları 197 metre yükseklikte çalışıyor! Adrenalin dolu dakikalar!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nde, adrenalin tutkunu dağcıların yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Cumhuriyet Kulesi'nde çalışan teknisyenler, kuleyi 15 Mart'taki açılışa yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nde, adrenalin tutkunu dağcıların yürüttüğü çalışmalar, gökyüzünden dron kamerasıyla çekilen görüntülerle belgelendi.

15 Mart'ta resmi açılışı yapılacak olan ve 197 metre yüksekliğe sahip kuledeki cam çatı, 11 kişilik bir endüstriyel dağcı ekibi tarafından dikkatle yerine yerleştiriliyor. Çalışmalar sırasında, güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu bu süreçte, ekibin her bir üyesi, büyük bir özenle görevini yerine getiriyor ve bu anlar dron aracılığıyla kayıt altına alınıyor.

İple erişim teknisyeni olarak çalışan Ekin Şafak, dağcılık hobisini endüstriyel dağcılıkla birleştirdiğini söyledi. Kuledeki çalışmalara aktif olarak katıldığını belirten Şafak, Ankara'nın en yüksek binasında çalışmalarının kendileri için çok büyük şans olduğunu ifade etti.

Şafak, "Burada çözülemeyeceği düşünülen problemlerin aslında çözümünde biz rol alıyoruz. H Hem de Cumhuriyet'in yüzüncü yılında sembolik bir yapıda bu şekilde hizmet verebildiğimiz için keyifliyiz" diye konuştu.

Güvenlik sorumlusu Berkan Barış, çalışma sırasında ekip üyelerinin güvenliğinin kendisine emanet olduğunu söyledi.

2 aydır kulede çalıştıklarını aktaran Barış, hedeflerinin gün sonunda herkesin sağ salim evine dönmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Kulede LED montajı gibi çeşitli işler yaptıklarını anlatana Barış, cam değişimi, havalandırma sistemleri gibi birçok alanda destek verdiklerini ifade etti.

Barış, işinin korkutucu yönlerine de değinerek, şöyle konuştu:

"Bu işi yaparken yükseklik korkum olduğunu itiraf etmeliyim. Ancak güvenlik ekipmanlarımıza bağlı olduğumuzda, bu korku geri planda kalıyor. Güvenlik malzemelerimize tam güveniyoruz, bu nedenle yükseklik fark etmiyor. İki metre ya da iki yüz metre, düşüş riski her zaman vardır, önemli olan güvende olmaktır."


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri