Ankara'nın simgesi kuğular için önemli uyarı

Ankara Kuğulu Park'ta görevli Erkan Yıldırım, parkta bulunan siyah kuğuların beslenmesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yıldırım, “Kuğular için doğru beslenme önemli.” dedi.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara’nın simgesi ve Başkentlilerin uğrak yeri olmanın yanı sıra zaman zaman yapılan etkinliklerle de adından sıkça söz ettiren Kuğulu Park’ta, siyah kuğuların yavruları oldu.

Anne ve babasının yanından hiç ayrılmayan sevimli yavrular ve kuğuların doğru beslenme şekli hakkında anadolugazete.com.tr’ye açıklamalarda bulunan park görevlisi Erkan Yıldırım, siyah kuğuların Türkiye ve dünyada sayıları az olan bir tür olduğunu belirterek, "Biz bunları yaklaşık 3 yıldır besliyoruz. Genelde her sene 1 çift yavrularımız oluyor. Onları büyütüyoruz, gelişim aşamasına getiriyoruz. Gördüğünüz gibi anneleri, yeni doğan yavrularını 1 yaşına gelene kadar yanlarından hiç ayırmıyor. Her annede olduğu gibi koruyup kolluyor. Koruma sürecine babası da dahil oluyor. Bu süreç içerisinde yavruların suya alışmasını, beslenmesini, sonra adaya çıkmasını sağlıyorlar. Her sezon yeni yavrularımız doğuyor. Önceki senelerden yavrumuz da var. Bir çift yavrumuzu da Bademlidere Parkı’na yolladık. Umarım hep böyle yavrularımız olur." diyerek sevimli kuğular hakkında bilgi aktardı.

SOĞUKTA ÜŞÜR MÜ DİYE ENDİŞELENMEYİN

Kuğuların 25 bin yağlı tüye sahip olduğunu ve bu sayede eksi 45 dereceye kadar dayanabildiklerini belirten Yıldırım, "Bazen vatandaşlarımız kuğular soğuktan ölür mü kalır mı diye endişe ediyor. Hiç endişelenmesinler. Çünkü sahip oldukları yağlı tüylerden dolayı soğuğa karşı dayanıklı yaratılmışlar. Herhangi bir şey olmaz." diye konuştu.

“LÜTFEN SADECE MARUL VE KIVIRCIK YAPRAKLARI VERİN”

Erkan Yıldırım, vatandaşlardan kuğulara sadece marul ve kıvırcık yaprakları ile beslenmeleri konusunda ricada bulundu. Çim, ekmek, bulgur pilavı ve benzeri yiyeceklerin kuğulara zarar verebileceğini belirten Yıldırım, "Geçen yıl bir vatandaş yanında getirdiği eriği parçaladı attı. Kuğunun boğazında kaldı. İlk müdahale ile kuğunun boğazından çıkartmasına yardımcı olduk yoksa daha kötü şekilde sonuçlanabilirdi." sözleriyle yaşanan talihsiz durumu paylaştı.

Yıldırım, vatandaşlara kuğuları beslemek istedikleri zaman park görevlilerine danışmaları veya sade kıvırcık ve marul yaprakları ile beslemelerini tavsiye etti.

Parkta bulunan kuğulara gösterdiği özeni her fırsatta dile getiren Ankara Kuğulu Park'ta görevli Erkan Yıldırım, "Kuğular, Ankara'nın simgesi. Onların sağlıklı ve mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri