Ankara'nın tarih kokan mekanı: Hamamönü

Ankara'da gezilecek yerler düşünüldüğünde ilk akla gelen yerlerden biri olan Hamamönü, tarihi evleriyle adeta zamanda yolculuğa davetiye çıkarıyor. Ankara'nın göbeğinde olan bu mekanı keşfettiğinize pişman olmayacaksınız...

ÖZEL HABER: ANADOLUGAZETE.COM.TR

Ankara'nın tam olarak merkezinde yer alan Hamamönü, tarihselliği ile ön plana çıkıyor. Şehre farklı ülkelerden ve ya illerden gelen kişilerin uğradığı ilk mekanlardan biri olan Hamamönü, Osmanlı döneminden kalma evleriyle geleneksel Türk Kültürü'nü canlı olarak gözler önüne seriyor.

ZAMANIN ÖTESİNDE BİR MEKAN: HAMAMÖNÜ

Hamamönü, yerli yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği, Osmanlı döneminden kalma evleriyle simgeselleşmiş, tarihi bohem bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Sadece içinde bulunan evleriyle değil birçok etkinlik alanını da içinde bulunduran bu yer özellikle Ramazan Aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

Geçtiğiniz her sokakta geçmişten kalan bir hikayeye rastlayacağınız Hamamönü, birçok cami, anıt, park ve müzeyi içinde barındırıyor. Hamamönü, yöresel yemek yapan lokanlatarı, geleneksel közde Türk Kahvesi yapan işletmeleri ile eşsiz bir deneyimi beraberinde getiriyor.

İçinde Karacabey Hamamı, Mehmet Akif Ersoy Parkı ve Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi gibi yerleri de barındıran Hamamönü, tarihi yerleri ve müzeleri gezmeyi sevenler için mükemmel bir rota denilebilir.

SANATSAL VE KÜLTÜREL AKTİVİTELERİN MEKANI

Hamamönü'ne geldiğinizde yapacak bir çok aktivite bulacaksınız. Yılın her döneminde sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapıldığı bu yerde, canlı müzik konserleri, film gösterimi gibi faaliyetlere katılabilirsiniz.

Burada Sanat Sokağı'na da uğrayabilir el emeği ürünlerin yapım aşamalarını canlı olarak izleyebilirsiniz. Farklı birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Hamamönü meşhur serpme kahvaltılarıyla da sizleri büyüleyecek. Yöresel ürünlerin tanıtıldığı kafelerde sevdiklerinizle beraber sabahlarınızı mükemmel bir kahvaltıyla süsleyebilirsiniz.

Hamamönü'nden ayrılmadan önce çeşitli alışveriş yerlerinden ürünler alabilir, günün sonunda yürüdüğünüz sokakları ölümsüzleştirmek için muhteşem fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Girişimcilere müjde: Bu bitkileri üreten zengin oluyor

Ankara Haberleri