Ankara’nın tarih kokan semtlerinde büyük değişim

Ankara, Bentderesi denildiğinde akıllara dolmuş durakları, yıkık evler, seyyar satıcılar ve gelişen ticaret gelirdi. Ulus’un yamacında yer alan bu bölge tarihi bir dokuya sahiptir.

ÖZEL HABER: HİLAL AKINCI

Ankara Kalesi’nin tarihi atmosferi ile Hacı Bayram Veli Türbesi’nin birleşim noktası olan Bentderesi, şehrin merkezine ve Ulus Atatürk heykeline de yakınlığıyla biliniyor. Samanpazarı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Hamamönü’ne de kolayca ulaşım sağlayacağınız bu bölgede yenilenme çalışmaları da devam ediyor.

TARİH KOKAN ULUS’UN KALBİ BURADA ATACAK

Başkentin 100. Yılında, Ankara’nın kalbi olan, birçok tarihi ana tanıklık eden, Cumhuriyet’in kurulduğu Ulus’un çeşitli bölgeleri yenilenmeye devam ediyor. Bunların arasında Bentderesi’de geliyor. Romalılara da ev sahipliği yapan Bentderesi’nde, M.S 2 yüzyılda yapıldığı bilinen Antik Roma Tiyatrosu yenileniyor. Kurulum onayı ile özgün yapısının korunarak yenilendiği bildirildi.

Dolmuş duraklarının da noktası olan Bentderesi’nde her yere ulaşım kolaylıkla sağlanıyor. Geçmişte bir geçiş noktası olarak kullanılan bu bölge gelişmekte olan yapısı ile şimdilerde turistik açıdan halkın ilgi odağı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri