ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK
2008 yılından beri Hamamönü'nde esnaflık yapan Hakan Güllü, ramazan ayı hareketliliğinin bölgede henüz yaşanmadığını, iftar zamanlarında beklenenden daha az bir kalabalıkla karşılaştıklarını ifade etti.
Özellikle et fiyatlarındaki artışın etkisiyle, insanların dışarıda iftar açmaktan çekindiğini dile getiren Güllü, Hamamönü esnafı olarak ücretleri olabildiğince düşük tutmaya çalıştıklarını söyledi.
HAMAMÖNÜ'NDE BEKLENEN TALEP DÜŞÜK
Önceki yıllarda Hamamönü'nde hareketliliğin geç saatlere kadar devam ettiğini ancak bu yıl, geçen yıla göre daha düşük bir taleple karşılaştıklarını söyleyen Güllü, bölgedeki iftar menülerinin fiyatları hakkında da bilgi verdi. Buna göre, en ucuz iftar menüsü 250 lira ile çocuk menüsü olurken, normal menülerin fiyatı ise 350 liradan başlıyor.
Hamamönü'ndeki en yüksek fiyatlı menü 600 liraya ulaşırken, 4 kişilik bir ailenin iftar maliyeti ise bin 800 liraya kadar çıkıyor.
Güllü, "4 kişilik bir aile yemeğiyle, kahvesiyle, tatlısıyla 2 bin liraya yakın bir bütçeyle karşılaşıyor. Asgari ücretle çalışan ve aile geçindiren bir vatandaşın tercihini dışarıda iftar açmaktan kullanmaması çok doğal." dedi.
Bölge esnafının sahur vaktine kadar hizmet verdiğini de aktaran Güllü, "Esnaf her ne kadar fiyatları aşağıda tutmaya çalışsa da ekonomik zorluklar ve artan maliyetlerin etkisiyle beklenen talep düşük." diye konuştu.