Ankara’nın tarihi mirası: Suluhan Çarşısı

Ankara'nın tarihî Suluhan Çarşısı, günümüzde hem düğün için gerekli eşyaları almaya imkân sağlayan hem de kültür meraklılarını kendine çeken bir cazibe merkezi haline geldi. 1984 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi han, mevcut halini aldı. Düğün sektörüne büyük katkı sağlayan Suluhan Çarşısı, Ankaralıların çeyiz alışverişi için mutlak uğrak noktası oldu.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara'nın tarihi semti Ulus’un içinde gizlenmiş bir hazine gibi duran Suluhan Çarşısı, geçmişten günümüze uzanan bir serüvene ev sahipliği yapıyor. Bu tarihi çarşı, zarif mimarisi, düğün süsleri ile dolu dükkânları ve çiçekçilerle hem Ankaralının hem de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Geleneğin ve modernliğin buluşma noktası olan Suluhan Çarşısı, Ankara'nın tarihî ve kültürel zenginliğini keşfetmek isteyenler için ziyaret edilmesi gereken duraklardan birisi oldu.

Ankara'nın tarihî dokusunu günümüze taşıyan nadir mekânlardan biri olan Suluhan Çarşısı, başkentin kalbinde yer alarak alıyor. Adını, geçmişte han ve kervansaray olarak kullanılan yapıların su ihtiyacını karşılamak için yapılan su kanallarından alan bu tarihi çarşı, bugün Ankaralılara ve turistlere alışveriş, tarihi ve kültürel bir deneyim sunuyor.

Ankara'nın merkezinde bulunan Osmanlı döneminde ticaretin canlı olduğu zamanlarda önemli bir konumda yer alan Suluhan Çarşısı, döneminde hem su hem de her odada bulunan bir ocak vasıtasıyla ısıtma sistemine sahip olan tek han olması sebebiyle bu ismi aldı. Döneminin en popüler alanlarından biriydi. 1984 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek çeşitli dükkânların bulunduğu bir alışveriş merkezine dönüştü.

Ankara Suluhan Çarşısı, son 45 yıldır çiçekçilerden takıcılara, bebek süslerinden düğün şekerlerine kadar geniş bir yelpazedeki esnafa ev sahipliği yapıyor. Başkentin özel günlerinde veya kutlamalarında süs ve hediyelik arayışında olan vatandaşlar, genellikle Suluhan Çarşısı'nı ilk durağı olarak seçiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri