Ankara’nın tüm ilçelerinde ‘hafif sağanak yağış’ hakim

İç Anadolu Bölgesi, özellikle Ankara ve çevre iller, yoğun sağanak yağışların etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgedeki hava koşulları hakkında çeşitli uyarılarda bulunmuştu. Cuma günü başlayan yağışların, hafta sonu boyunca ve haftanın ilerleyen günlerinde artarak devam etmesi bekleniyor.

Ankara’da, dünden itibaren etkili olan sağanak yağışlar, bazı ölümlü ve yaralanmalı kazalara yol açtı. Valilikten yapılan açıklamada, yağışların gün boyu süreceği bildirildi. Valiliğin resmi sitesinde, “Bugün Ankara’da hava parçalı ve çok bulutlu olacak, il genelinde hafif sağanak yağışlar etkili olacak” şeklinde bilgi verildi.

“ANİ SEL VE SU BASKANLARINA NEDEN OLABİLİR”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu Bölgesi'nin doğu kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklediklerini duyurdu. Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat ve Amasya'nın doğu bölgelerinde akşam saatlerine kadar bu tür yağışların devam edeceği belirtiliyor. Bu hava koşulları, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve ani kuvvetli rüzgarlar gibi olumsuz durumlara yol açabilir.

Meteoroloji yetkilileri, bu tür hava olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve özellikle ulaşımdaki aksamalara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, vatandaşların ani hava değişikliklerine karşı tedbirli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri