Yaşam kalitesinde Çankaya iddialı

Ankara'nın Çankaya ilçesi yaptığı yatırımlar ile ilçeye kazandırdığı hizmetler ile Ankara'nın yaşam kalitesi en yüksek ilçesi olmaya hazırlanıyor. Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, "Çankaya’yı her alanda yaşam kalitesi en yüksek ilçe yapacağız" dedi.

Çankaya Belediyesi'nin çeşitli yatırımlar ve hizmetlerle Ankaralıların yaşam kalitesini artırma çabası, bölgedeki sosyal ve spor alanlarını genişletme, kültür-sanat etkinlikleri düzenleme ve dezavantajlı grupları destekleme gibi hedeflere odaklanıyor. Belediye, her yaş grubundan insanı kapsayan hizmetleriyle toplumun farklı kesimlerini gözetleyerek toplumcu-sosyal demokrat belediyecilik anlayışını benimsedi.

Çankaya Evleri, spor alanları, kreşler, kültür-sanat merkezleri gibi birçok hizmet, binlerce Çankayalının yaşamını zenginleştirme fırsatı sundu. Belediye, özellikle öğrencilere yönelik yaptığı ücretsiz akşam yemeği ve sıcak yemek hizmetleriyle dikkat çekti. Hafta içi her akşam, 4 bin üniversite öğrencisi ücretsiz akşam yemeği alırken, aynı zamanda her öğlen 3 bin ilkokul öğrencisine sıcak yemek sunulmasıyla da önemli bir adım atılmış oldu. Bu uygulama, Türkiye genelinde bir ilk olma özelliği taşıyor.

Çankaya Belediyesi, Eylül 2023-Şubat 2024 döneminde de, Bademlidere Cumhuriyet Parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Abidin Paşa Köşkü, Milli Mücadele Müzesi, Güneş Gündüz Bakım Evi, Uğur Böceği Gündüz Bakım Evi, Dilekler Çankaya Evi, Karapınar Çankaya Evi, Kırkkonaklar Çankaya Evi, Balgat Pazaryeri Yenileme ve Üst Kapama, Türkan Saylan Nikâh Salonu ve 8 yeni park daha açacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya’yı her alanda yaşam kalitesi en yüksek ilçe yapmak için çalışıyoruz. Eylül’den Şubat’a açılışını yapacağımız yatırımlarımız sayesinde ilçemiz daha da gelişecek, güzelleşecek. Tüm bunları borç almadan, kredi kullanmadan öz kaynaklarımızla yapıyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri