Ankara'da hava bozuyor! Kara kış öncesi sağanak etkisi

Ankara'da güneşli günlerin ardından şimdi ise yağışlı bir hava hakim. Başkent'te hava durumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıyla hafta sonu için sağanak yağış öngörüsüne işaret ediyor. Bu durum, sıcaklıkların da 3-5 derece civarında bir düşüş yaşamasına neden olacak.

Ankara'da beklenen sağanak yağış, dün itibarıyla gerçekleşti ve bugün de devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, Ankara'da sıcaklıklar dünden bu yana birkaç derece düştü. Batı ilçelerinde başlayan sağanak yağış ve sel, dün itibariyle başlayarak hafta sonu boyunca Ankara genelinde etkili oluyor. Dünkü en yüksek sıcaklık 24 dereceyken, bugün en fazla 20 dereceye ulaşması bekleniyor.

30 Eylül Cumartesi günü Ankara'da hava durumu tahmini şöyle;

HAVA SICAKLIĞI: Ankara'da en düşük sıcaklık 16, en yüksek sıcaklık ise 20 derece olması öngörülmektedir.

NEM: Nem oranları açısından en düşük değer %57, en yüksek değer ise %92 olarak tahmin edilmektedir.

RÜZGAR: Genel olarak batıdan esmesi beklenen rüzgarın genellikle yavaş, bazen ise orta kuvvette olması öngörülmektedir.

Hafta sonu Ankara'da hava durumu dikkat çekici bir şekilde değişiyor, zira tüm Ankara'nın sağanak yağışlar altında olacağı öngörülüyor. Özellikle hafta sonunda en yüksek sıcaklıklar 20 derecenin altına gerileyerek daha serin bir atmosfer oluşturacak. Ankara genelinde önümüzdeki beş gün boyunca en yüksek sıcaklık 20 dereceyi aşmayacak.

GÖLBAŞI VE HAYMANA DAHA ÇOK ETKİLENİYOR

Gölbaşı ve Haymana'da sıcaklıklar 17 dereceye kadar düşerken, Bala, Elmadağ ve Mamak gibi bölgelerde ise sıcaklık 18 dereceye kadar iniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Ankara genelinde sert bir hava düşüşü yaşanıyor.

Meteoroloji aynı zamanda Türkiye'nin diğer illeri için de sağanak yağış uyarısında bulundu. Ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, birçok bölgede yağışların kuvvetli olması, sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalması beklenirken, kuzey kesimlerde kuzey, güney kesimlerde ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri