Ankara’ya sağanak yağış geliyor! Haftasonu sağanak yağış ve şiddetli rüzgara dikkat!

Ankara, hava durumu açısından yeni bir değişiklikle karşı karşıya. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, başkent Ankara'ya yağışlı ve soğuk bir hava dalgası yaklaşıyor. Yarından itibaren şehirde yağmurlu ve serin hava koşulları hakim olacak.

Ankara'da güzel ve güneşli günler geride kalmak üzere. Son hava durumu raporuna göre, başkent Ankara'da bugün en düşük sıcaklık 22 derece, en yüksek sıcaklık ise 28 derece olarak ölçülecek. Bu durum, sıcak yaz günlerinin yavaşça sona erdiğini ve daha serin bir havanın başkente hakim olacağını gösteriyor.

Eylül ayı Ankara'da yağmurlu bir sona sahne olacak gibi görünüyor. Ekim ayına adım atarken, Ankara'da hava sıcaklıkları 3 ila 5 derece arasında düşecek. Hafta sonu, özellikle Pazar günü, bol miktarda sağanak yağış ve serin hava başkent Ankara'da kendini hissettirecek.

Ankara’da beş günlük hava durumu şöyle:

Ankara genelinde tüm ilçeleri etkisi altına alacak olan yağmurlu hava, hafta sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor. Özellikle hafta sonu, sağanak yağışlarla birlikte şiddetli rüzgarlar da Ankara sakinlerini etkileyecek.

Ankara'da perşembe gününden itibaren başlayacak olan sağanak yağışlar ve şiddetli rüzgarlar, pazar gününe kadar etkisini artırarak devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugünkü meteorolojik görünüm ise şöyle:

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey ve batı bölgeleri parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, Eskişehir, Isparta, Burdur, Trabzon, Rize çevreleri ve Doğu Akdeniz'in toroslar mevkiinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklıkları genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek ve önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarlar genellikle kuzeyden esecek, güney bölgelerde ise güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri