Ankara'ya yeni otoyol: Kızılcaköy'den başlayacak

Ankara'ya yeni otoyol yapılması için harekete geçildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu için çalışmaların yıl bitmeden başlayacağını açıkladı. Uraloğlu, otoyolun Mamak ilçesindeki Kızılcaköy mevkisinden başlayacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'ya yapılacak yeni otoyol için açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, bölge trafiğini büyük ölçüde rahatlatması beklenen Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolunun yapımına yıl sonuna kadar başlayacaklarını duyurdu.

Otoyolun, 101 kilometrelik 6 şeritli ana yol ve 19 kilometrelik 4 şeritli bağlantı yolu olmak üzere toplam 120 kilometre uzunluğunda olacağı belirtildi.

Bakan Uraloğlu, "Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu, Marmara'dan Doğu Anadolu'ya, Ege'den Karadeniz'e, Akdeniz'den Karadeniz'e erişim sağlayan Türkiye'nin dört bir yanına giden kara yolu koridorları arasında önemli bir köprü işlevi görecek. Projeyle söz konusu istikametlerde yük ve yolcu taşımacılığını daha güvenli, hızlı ve konforlu şekilde Ankara'nın doğu ve kuzey koridoruna ve buradan da Orta Doğu ve Kafkas ülkelerine aktarmış olacağız" dedi.

"DEVLET YOLUNDAKİ YOĞUNLUK AZALACAK"

Uraloğlu, "Ankara-Kırıkkale kesimindeki mevcut devlet yolu yoğunluğu da yapılması planlanan otoyolla azalacak. Otoyolla yıllık toplam 3,3 milyar lira tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu ise 41 bin ton azaltmış olacağız" ifadelerini kullandı.

KIZILCAKÖY'DEN BAŞLAYACAK

Otoyol projesi, Mamak ilçesindeki Kızılcaköy mevkisinden başlayacak ve Kırıkkale'nin Çerikli ilçesinin kuzeyinden Kırıkkale-Yozgat devlet yoluna bağlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri