Arife gününde şehitlikler yoğun!

Kurban Bayramı öncesinde, şehit aileleri için ilk durak yine evlatlarının kabirleri oldu. Ankara Cebeci Askeri Şehitliği'nde bir araya gelen şehit yakınları, duygu dolu anlar yaşadı. Kabirleri ziyaret eden aileler, mezar taşlarını yıkayıp üzerlerine çiçekler bıraktı ve dua etti.

Ankara'da Kurban Bayramı öncesinde ailelerin ilk durağı Cebeci Askeri Şehitliği oldu.

''ŞEHİTLER ÖLMEDİ HER ZAMAN BİZİM YANIMIZDA''

Şehit babası Ali Kocadağ, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şehitler ölmedi, her zaman bizim yanımızda. Biz de onların yanındayız. Bu dünyada da öbür dünyada da her zaman için şehitlerimiz yanımızda olacağına inanıyoruz. Peygamber efendimiz ve çocuklarımız bize şefaatçi olacak. Gece gündüz onların duacısıyız. Herkesin şehitlerine Allah rahmet eylesin, başı sağ olsun. Şehidimiz 20 yaşında komandoydu. Şırnak'a gitti, orada da şehit oldu. Şehitlerimiz olmasaydı Türkiye'miz olmazdı.”

Diğer bir şehit kardeşi Ali Fatih Düger ise duygularını şu şekilde dile getirdi: “Onları bize şefaatçi nasip etsin. Annelere sabır versin. Şehidimiz 2012'de Afyon'da mühimmat patlamasında şehit oldu. 24 şehidimiz vardı. Tabutla defnettik, yüzünü göremedik. Kuş oldu uçtu gitti.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri