Asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden genç kızın ailesinden ihmal iddiası!

Ankara’nın Sincan ilçesinde meydana gelen olayda, 13 yaşındaki Beren Su Bolat, asansörde mahsur kaldığı esnada 5. kattan düşerek hayatını kaybetti. Bolat’ın ailesi, itfaiye ekiplerinin güvenlik önlemleri almadan hareket ettiğini ve sorumsuzca davrandığını öne sürdü.

Dün akşam saatlerinde Sincan’da bir sitede meydana gelen olayda, Beren Su Bolat ve arkadaşı, sitedeki başka bir apartmanda yaşayan arkadaşlarını ziyaret etmek istedi. Asansörde mahsur kalan çocuklar, durumu yakınlarına bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. 5. ve 6. kat arasında arızalanan asansörden çıkarılmaya çalışılan Bolat, henüz bilinmeyen bir nedenle boşluğa düşerek zemine çakıldı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Bolat’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Mahsur kalan diğer çocuk ise kurtarıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Beren Su Bolat’ın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, olayla ilgili 3 itfaiye görevlisi hakkında ihmal iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alınan Bolat için Sincan Cimşit Mezarlığında yer alan Cimşit Cami’sinde cenaze namazı kılındı. Bolat’ın ailesi, yakınları ve arkadaşlarının katıldığı cenaze töreninde, genç kız gözyaşları arasında toprağa verildi.

“HERHANGİ BİR ÖNLEM ALMADAN KURTARMAYA ÇALIŞMIŞLAR”

Olayda ihmal olduğunu iddia eden dayı Fatih Büyükata, “Asansör arada kalmış. İtfaiye gelmiş, hem alt taraftan hem de üst taraftan asansörün kapısını açmış. Oradaki kişiler, ekiplere kapının alttan açılmaması gerektiğini söylemiş ama dinlememişler. Yeğenimi çekmeye çalışırken düşürmüşler. Yaptıkları tamamen iş bilmemezlik ve insana değer vermemezlik. Herhangi bir önlem almadan kurtarmaya çalışmışlar. Şikayetçiyiz ve sonuna kadar da sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

​​​​​​​

“RESMEN CİNAYET”

Bolat’ın diğer dayısı Ümit Büyükata da tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Asansörde kalmışlar. İtfaiye gelmiş, dört kişi hiçbir tedbir almadan kapıyı açmışlar. Alttan almaya çalışıyorlar. Diğer çocuğu çıkartıyorlar ama bizim kıza gelince bırakıyorlar, aşağı düşüyor. Resmen cinayet, başka hiçbir şey değil. 13 yaşındaki bir kız çocuğu nasıl aşağı düşer? Hiçbir şey yapmıyorsan bir kemer bağlayabilirsin. Hiçbir güvenlik önlemi yok.”

Anneanne Esma Büyükata ise, “İşinin ehli olan insanlar olsaydı nasıl çalışılacağını bilirdi. Benim çocuğum şu anda hayatta olacaktı, bu acıları biz yaşamayacaktık.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri