Asım Balcı kazandı mı? 2024 Mamak yerel seçim sonuçları

Cumhur İttifakı’nın AK Partili Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı seçimi kaybetti. 2024 Mamak yerel seçiminde oyların yüzde 36,32'sini alan Asım Balcı, Mamak Belediyesinin başkanı seçilemedi.

ANKARA MAMAK 31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MAMAK BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Mamak için 187.803 oy kullanıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Murat Köse yüzde 50,50 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Mamak Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

2024 seçimlerinde ise seçimin kazananı CHP oldu. CHP adayı Veli Gündüz Şahin, %52,74 oy oranıyla yeni belediye başkanı oldu.

ASIM BALCI KİMDİR?

Asım Balcı, 1971 yılında Çorum Osmancık'ta doğdu. 1992'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Balcı, yüksek lisansını ABD'deki University of Kentucky'de tamamladı. Daha sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak doktora çalışmalarını 2002 yılında tamamladı. Bir süre Muğla Üniversitesi İİBF’de Yardımcı Doçent olarak görev yaptıktan sonra, 2003-2007 yıllarında Sağlık Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak ‘sağlıkta reform ve yeniden yapılandırma çalışmaları’ kapsamında görev aldı.
İyi düzeyde İngilizce bilen Doç. Dr. Asım Balcı, birçok AB projesinde yer almış olup çok sayıda yayınlanmış bilimsel makale ve kitaba imza atmıştır. Asım Balcı, evlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri