ASKİ 6 kilometrelik isale hattı için imzaları attı

ASKİ Genel Müdürlüğü, “Ankara Metropol Kent İçme Suyu Ana İsale Hattı Projesi” kapsamında önemli bir adım attı. Bu projeyle birlikte, Yenimahalle ve Keçiören ilçeleri arasında 6 kilometre uzunluğunda yeni bir ana isale hattı inşa edilerek Ankaralılara daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlanacak.

Ankara’nın su ve altyapı sorunlarını çözmeye yönelik birçok yatırım gerçekleştiren ASKİ, bu büyük projeyi hayata geçirmek için çalışmalara hız verdi. Proje için 2 Temmuz 2024’te ihale süreci başlatılırken, 30 Eylül 2024 itibarıyla da sözleşme imzalandı.

Yenimahalle Demet Mahallesi'ndeki P1 Pompa İstasyonu ile Keçiören Etlik Mahallesi'ndeki P2 Pompa İstasyonu arasında bulunan eski ve sık sık arızalanan ana isale hattı tamamen iptal edilerek, yerine 6 kilometrelik yeni çelik boru hattı döşenecek.

Bu değişiklik sayesinde, ekonomik ömrünü tamamlamış olan hattın yenilenmesiyle Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde yaşanabilecek olası su kesintilerinin önüne geçilecek. Proje tamamlandığında, 2,1 milyon Ankaralıya kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temin edilecek.

Ankara’nın büyük altyapı projelerinden biri olan bu yatırım, ASKİ’nin öz kaynaklarıyla yürütülen çalışmaların yanı sıra uluslararası finansman desteğiyle de sürdürülüyor. Bu kapsamda, Japonya Kalkınma Ajansı’ndan uzun vadeli kredi sağlandı ve İller Bankası aracılığıyla 346 milyon liralık yatırım yapılması planlandı. Projenin, 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri